La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Home News

The text below is translated with Google automatic translator.

La Teleassistència municipal esdevé servei universal gratuït a Lleida a partir de l’1 de gener

Data de publicació: 30/12/2014

Lleida, pionera en fer universal aquest servei, que té 3.500 usuaris a la ciutat

L’Ajuntament de Lleida dóna prioritat a la Teleassistència municipal que, a partir de l’1 de gener de 2015, passa a ser un servei universal gratuït per a totes les persones que en tinguin dret. El servei té 3.500 usuaris a la ciutat. Fins ara, la Teleassistència era gratuïta per a persones de 75 anys o més. La Paeria és pionera a Espanya en fer universal i gratuïta la Teleassistència municipal.

A partir de dijous, els criteris per accedir a la Teleassistència es mantenen i s’incorpora la gratuïtat universal. Les persones beneficiàries han de tenir 65 anys o més, o bé ser majors d’edat i menors de 65 amb dependència. Els usuaris han d’estar empadronats a la ciutat. El telèfon gratuït de la Paeria per sol•licitar el servei és el 900 50 50 60.

El Servei de Teleassistència Domiciliària de l’Ajuntament de Lleida ofereix un servei integral que vetlla pel benestar de les persones grans, garantint-les atenció immediata davant qualsevol eventualitat.

Mitjançant un senzill penjoll que porta un botonet de trucada, posa en comunicació a la persona amb una central d’atenció les 24 hores del dia, tots els dies de l’any. Els professionals d’atenció, una vegada valorada la situació, mobilitzen els recursos adients a cada cas: sanitaris, socials, familiars, etc..

Els servei realitza, també, trucades i visites de seguiment a les persones usuàries. Així mateix, ofereix la possibilitat de fer ús d’un servei d’agenda per a recordatoris de visites mèdiques, control de medicació, dates assenyalades, etc...

Aquestes prestacions bàsiques es complementen amb tot un seguit de dispositius de seguretat -detectors de gas, de fum, de mobilitat, control passiu d’inactivitat, així com, en situacions específiques, teleassistència mòbil i sistemes de servei adaptats a persones amb dificultat en la comunicació verbal- d’acord amb la valoració que realitzi el treballador social.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Legal notice
Accessibility
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.