La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Home News

The text below is translated with Google automatic translator.

La Plaça Baulies de la Bordeta es completa amb la plantació d’arbrat

Data de publicació: 31/12/2014

L’actuació s’emmarca dins el projecte global de millora d’espais urbans i de les principals entrades dels barris de la ciutat que està portant a terme l’Ajuntament de Lleida, que compta amb un pressupost total de 860.000 euros

La Plaça Baulies de la Bordeta, situada entre l’Avinguda d’Artesa i els carrers Pla d’Urgell i Extremadura, compta a partir d’ara amb una quinzena d’arbres i elements arbustius. La nova plaça, que es va inaugurar el passat mes de juliol, i que ha tingut una gran acceptació entre la ciutadania, està ara complement finalitzada després de la plantació d’arbrat, que va quedar pendent perquè era necessari esperar l’arribada del fred.

La Plaça Baulies forma part del projecte global de millora d’espais urbans i de les principals entrades dels barris de la ciutat que està duent a terme l’Ajuntament de Lleida, i ha estat possible gràcies a l’enderrocament de la Casa Baulies que hi havia en aquest mateix espai –que estava en desús i presentava problemes estructurals-, i el posterior arranjament de tota la superfície, la col·locació de jocs esportius, bancs de pedra i la plantació de nou arbrat.

També a la Bordeta, i dins del mateix projecte de millora d’espais urbans, l’Ajuntament de Lleida ha portat a terme aquests dies la creació d’un nou espai verd i de lleure entre l’avinguda de les Garrigues i el Carrer Juneda. En concret, s’ha realitzat el condicionament i enjardinament d’aquest solar que, fins ara, estava buit. S’ha construït un muret de gabions i terrasses amb taulons de fusta. A la vegada, s’ha enjardinat la zona amb la plantació de nou arbrat i la construcció d’escossells que s'utilitzen com a bancs i, a més, es condicionarà el mur que dóna a l’escola l’Esperança. En aquest sentit, cal destacar que s'incorporarà un toc artístic. D’aquesta manera, la Paeria ha previst un mural artístic que ha dissenyat i pintarà l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol.

La Paeria també ha finalitzat darrerament les obres d’arranjament de dues noves zones verdes a Balàfia. Es tracta de dos espais creats a la rambla Corregidor Escofet i a la prolongació del carrer José Olondriz, en els quals s’ha col·locat mobiliari urbà, s’han plantat arbres i arbustos i s’ha instal·lat nou enllumenat

Inversió de 860.000 euros per actuar a tota la ciutat

El pla de millora global d’espais urbans i de les principals entrades dels barris de la ciutat compta amb un pressupost total de 860.000 euros, el 70% del qual el finançarà la Generalitat a través del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) i el 30% restant l'Ajuntament de Lleida.

En concret, es preveu millorar la urbanització d’espais públics, ampliar i reformar places amb jocs infantils i reordenar i condicionar l’accés, amb nou enjardinament, enllumenat i millores paisatgístiques a Pardinyes, Secà de Sant Pere, Bordeta, Cappont, Llívia, Balàfia, Mariola, Magraners i Raimat, a més del centre de la ciutat.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Legal notice
Accessibility
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.