Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

El Pla de Millora de l’Espai Públic que impulsa l’Ajuntament de Lleida avança a bon ritme

Data de publicació: 12/1/2022

La Paeria ja ha començat a aplicar algunes mesures de millora com la neteja intensiva de la Plaça dels Drets Humans de la Bordeta o l’actuació d’agents de la Guàrdia urbana de paisà per a la detecció i denúncia de comportaments incívics relacionats amb la neteja

El ple operatiu per a l’any 2022 s’aprovarà durant el mes de febrer

 

REGIDORIA DE SEGURETAT CIUTADANA I CONVIVÈNCIA

El Pla de Millora de l’Espai Públic que impulsa l’Ajuntament de Lleida avança a bon ritme, segons s’ha constatat a la Comissió Informativa per les Polítiques de Seguretat i Convivència celebrada avui. En aquest sentit, el paer en cap, Miquel Pueyo, ha informat que ja s’han constituït pràcticament tots els grups impulsors de zona -14 de 15 grups- i que l’últim que queda, el de la zona de Llívia, es constituirà aquesta setmana.

Els grups impulsors són les estructures participatives a través de les quals s’articula la participació ciutadana en el procés d’elaboració i seguiment del Pla de Millora de l’Espai Públic. Els grups impulsors estan formats per representants d’entitats i associacions registrades en els diferents consells de zona de Lleida, per persones a títol individual, pels regidors o regidores de zona i pel coordinador del pla.

Els diversos grups impulsors elaboren propostes inicials d’accions de millora dels espais públics de cada zona, les quals constitueixen la base per a l’elaboració dels plans operatius corresponents als anys 2022 i 2023.

En el decurs de la reunió també s’ha remarcat que ja s’han començat a aplicar algunes mesures de millora en el marc del Pla de Millora de l’Espai Públic, com per exemple la neteja intensiva de la Plaça dels Drets Humans de la Bordeta o l’actuació d’agents de la Guàrdia urbana no uniformats per a la detecció i denuncia de comportaments incívics relacionats amb la neteja de la ciutat. Properament s’implementaran altres mesures de millora.

El proper divendres es farà una nova reunió per analitzar el desenvolupament de la fase de diagnosi del Pla de Millora de l’Espai Públic de Lleida i començar a preparar l’elaboració de la proposta del pla d’actuació per a l’any 2022.

En el decurs de la Comissió Informativa, l’intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, ha donat compte de les principals actuacions del cos de policia local des de l’anterior comissió. En aquest sentit es pot destacar que s’ha produït un increment en l’actuació dels agents del cos policial en relació amb les denúncies de comportaments incívics, així com en l’assistència als ciutadans i en el control de la utilització dels vehicles de mobilitat personal.