<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/cicle-de-debats-feministes-arrels>>.

Cicle de debats feministes- Arrels

Data d'inici

Què?
Llibres i literatura Cultura Xerrades i Conferències
Quan?
30/11/2024 a 12:00 fins a 01/12/2024 a (Europe/Madrid / UTC100)
On?
Carrer Jaume II, 7, 25001, Lleida
Nom de contacte
la irreductible
Correu electrònic
Organitzador
la irreductible
Preu
Gratuït
Afegiu l'esdeveniment al calendari

(Re)Pensem 

Presentem un cicle de debats que es vertebren a través de tres grups de lectura i que tenen com a objectiu pensar i repensar sobre tres eixos des d’una perspectiva feminista. Aquests eixos seran Diversitat i curesPolítiques de l’aparença i Corporalitat i Racialització i immigració a les Terres de Lleida. 

 La idea és proposar dues lectures per cada eix que es llegiran des d’octubre de 2024 a juny de 2025 i amb uns materials de suport a la lectura i a la reflexió que s’aniran enviant durant el període de lectura i que ens ajudaran a llegir més en profunditat, si es vol, cadascun dels textos. Els llibres proposats són accessibles per a qualsevol lectora, divulgatius i que ens permetran diverses vies per a profunditzar sobre ells, ens permetran estendre les sessions, pensar juntes a partir dels textos.

26/10/24 - MARC 1: Diversitat i Cures

  • Lectura principal: El cuerpo deseado d'Andrea García-Santesmases

30/11/24 - Aprofundiment: Cures

18/01/25 - Marc 2: Polítiques de l’aparença/corporalitats

  • Lectura principal: El mito de la belleza, de Naomi Wolf

01/03/25 - Aprofundiment: Grassofòbia

 

26/04/25 - Marc 3: Racialització

  • Lectura principal: Mujeres, raza y classe, d'Angela Davies

07/06/25 - Aprofundiment: Immigració i dones de la demarcació de Lleida com a fet diferencial

La temporalitat prevista és llegir un llibre cada mes i mig i reunir-nos per debatre sobre les lectures, pensant i repensant conceptes i intentant arribar a unes conclusions propostes concretes. 

L’objectiu és centrar els debats feministes en els tres eixos mencionats en considerar que sovint han quedat fora de les agendes i que actualment estan en debat. Les lectores i lectors, a través dels assajos proposats, podran proposar una mirada més àmplia i crítica, que puguem posar en comú i juntes imaginar alternatives possibles

 

Hi ha la possibilitat de plantejar alguna acció pràctica que s’anirà perfilant durant les sessions i que anirem debatent. Si no és possible que es quedi amb una bona discussió és també un objectiu complit.