<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/iii-cicle-artivisme>>.

III Cicle Artivisme

Data d'inici

Què?
Teatre Cultura
Quan?
22/10/2024 a 12:00 fins a 23/10/2024 a (Europe/Madrid / UTC200)

22/10/2024 a 12:00 fins a 23/10/2024 a

29/10/2024 a 12:00 fins a 30/10/2024 a

Hi ha 1 ocurrències més.

On?
Centre de Cultures- Carrer de Jaume II, 67, 25001 Lleida
Nom de contacte
Unitat d'Igualtat i Diversitats de la UdL
Correu electrònic
Organitzador
Unitat d'Igualtat i Diversitats de la UdL
Preu
Gratuït
Afegiu l'esdeveniment al calendari

III Cicle Artivisme: Art per a la prevenció de la violència masclista, que té com a objectiu sensibilitzar i prevenir les violències masclistes des de l'Art amb professionals reconegudes i mediàtiques.

Calendari del cicle

14 d'octubre, 12 h- Monòleg "Eso no es amor"

Marina Marroquí protagonitza un monòleg - taller que ja han vist més de 80.000 adolescents arreu del país. Amb ell, la coneguda educadora social i experta en violència de gènere aborda en clau d’humor com hem interioritzat alguns mites insans al voltant de l’amor de parella, amb mirada crítica. També exposa la seva pròpia història de violència de gènere (des de com hi va caure a com la va superar) i facilita eines per a la seva detecció precoç.


22 d'octubre, 18 h Teatre "Males dones"

La companyia de teatre catalana La Melancòmica presenta el seu nou espectacle teatral feminista. Afirmen que les anomenades “males dones” no són ni més ni menys que dones lliures que no es conformen amb el rol que la societat patriarcal espera d’elles: ser submises, obedients i callades (no sigui que molestin). A través de l’humor, ens proposen reflexionar sobre els estereotips de gènere i el masclisme que ens travessen, siguem dones o no.


29 d'octubre, 18 h- Monòleg "No soy tu gitana"

Sílvia Agüero, gitana i activista, ens porta un monòleg teatral amb el qual desconstrueix (i defuig de) la històrica imatge pública de les gitanes, construïda des de fa 600 anys: una imatge masclista i paia. Alerta que aquests estereotips racistes impacten de forma real en la seva quotidianitat, fins a gairebé destruir-la. La peça vol fomentar el pensament crític i fer valdre les estratègies feministes de les mateixes gitanes, per a ser més felices.

Totes les sessions estan obertes a tothom, hi haurà entrada lliure fins a esgotar aforament.