Per la nostra Lleida, sempre
“Durant tot el nostre mandat hem desencallat projectes que portaven massa anys promesos i tancats en un calaix”
La Lleida del present i la del futur. La Lleida en la qual volem viure és una Lleida dinàmica, amable i adaptada a les necessitats del segle XXI. Una Lleida connectada amb els serveis i una Lleida que té en compte totes les persones i posa els drets de tota la ciutadania al centre.
Des del Govern de la Paeria refermem, una vegada més, el nostre compromís amb construir una ciutat de tots i per a tots i, perquè aquestes promeses no siguin paper mullat, durant tot el nostre mandat hem desencallat -i continuem desencallant projectes de ciutat que portaven massa anys promesos i tancats al calaix; estem parlant, per exemple, del Pla de l’Estació, un projecte que després de tant de temps -quasi 15 anys- serà una realitat que prendrà forma a partir del 2023.
El Pla de l’Estació és un projecte urbanístic estratègic i un dels més importants per a la nostra ciutat. S’ha desenvolupat a partir de la signatura d’un acord entre la Paeria i ADIF i desplegarà urbanísticament l’entorn de l’estació de trens Lleida-Pirineus; amb aquest acord, s’endegaran els tràmits per licitar, també, la construcció d’un centre comercial integrat a la trama urbana de la ciutat.
El centre comercial, les millores plantejades en l’estació de ferrocarrils i la nova estació d’autobusos -ubicada entorn de l’antiga fàbrica farinera de la Meta i de l’edifici dels Docs- seran tres peces clau en la construcció de la nostra nova Lleida: una ciutat oberta i connectada al futur i al teixit comercial de la ciutat. A més, el Pla de l’Estació i la nova estació d’autobusos, dinamitzaran el barri de Noguerola-Estació i connectaran i cosiran la zona amb el barri de Pardinyes canviant i, sobretot, millorant, les dinàmiques d’habitatge, comerç i mobilitat d’aquests dos barris i, en definitiva, de tota la ciutat.
Però la Lleida del futur no es construirà només amb canvis urbanístics pensats per a fer més amable la vida de tota la ciutadania; una ciutat referent ho és i es construeix, igual que una casa, des dels fonaments; i els fonaments de tota societat, de tota cultura i de tota ciutat, recauen en el benestar, la cultura i en l’educació. És per això, que volem una ciutat que sigui capaç d’oferir igualtat d’oportunitats a tots els nens i nenes. És per això, que hem assumit el repte de plantejar un futur millor i amb millors expectatives pel que era l’escola Cervantes, actual escola Seu Vella.
El projecte de l’escola Seu Vella es vehicula sobre dos eixos: la dignificació dels espais i la unificació del claustre per a replantejar el projecte educatiu. A més, ja que comença una nova etapa educativa, portarà el nom del monument, que està en el seu entorn més immediat, prenent el nom del monument més representatiu de la nostra Lleida.
El canvi d’ubicació i de nom de l’Escola Cervantes per Escola Seu Vella és un pas més en la Lleida educadora, igual que l’aprovació, per part del Departament d’Educació de la Generalitat, de la construcció de l’escola de Pinyana-Balàfia i la dotació de recursos per fer possible la construcció de l’Institut de Cappont. Un compromís que vam assumir i que aviat es farà realitat, igual que tots els projectes que desencallem i continuem desencallant: dinamització de fira de Lleida amb un nou pavelló firal, equipament comunitari de múltiples usos, millora de les infraestructures sanitàries -amb l’ampliació de l’Arnau i del Santa Maria-, la construcció del Barnahus.
Seguim i seguirem, sempre, bastint la Lleida dels drets, de les oportunitats; la Lleida de les tradicions, del passat, del present i, sobretot, del futur. La Lleida de totes les persones. La Lleida educadora, republicana i feminista. La nostra Lleida. I és que per Lleida, sempre.
Jordina Freixanet i Pardo
2a. tinent d’alcalde, regidora de
Presidència i portaveu d’Esquerra
Republicana – Acord Municipal