Conferència sobre l'aplicació de l'energia solar a la cuina
Dos físics de l'associació alemanya Solare Brûcke exposaran dilluns, 14 de juliol, a les 19h a l'Escola Politècnica de la Udl, els mètodes que s'estan utilitzant en l'actualitat per captar energia solar, que permet utilitzarla per projectes de cuina o per produir fred, entre d'altres aplicacions. Els ponents, Wolfgang Scheffler i Heike Hoedt, han donat suport tècnic a la construcció d'una de les cuines solars més gran del món, situada a l'Índia
"Instal·lacions solars de mitja i alta temperatura amb reflectors Scheefler" és el títol de la conferència que realitzaran Wolfgang Scheffler i Heike Hoedt físics de l’associació alemanya Solare Brûcke, el proper dilluns 14 de juliol a les 19 hores a la sala de Graus de l’Escola Politècnica de la UdL( carrer Jaume II número 69, de Lleida).
El reflector Scheffler és un dels sistemes més potents de concentració de la llum solar existents actualment, inventat per Wolfgang Scheffler. Aquest físic alemany, a través de l’associació Solare Brûcke e.V., ensenya a construir aquest tipus de reflectors per a projectes de cuina en hospitals, escoles, centres socials, així com també per dessalinitzar aigua, produir fred o forns crematoris, entre altres. La tecnologia és senzilla perquè es tracta d'un reflector parabòlic excèntric i flexible, fet de planxes d'alumini brillant, que gira al voltant d'un eix paral·lel a l'eix de la Terra i amb sincronia amb el Sol. La particularitat d'aquest reflector es que el focus es manté fix en un punt, independentment de la posició solar.
Amb el suport tècnic de Wolfgang Scheffler i Solare Brûcke s'ha construït una de les cuines solars més gran del món, es troba situada a Abu Road, Índia, i té una capacitat de cuinar per 18.000 persones cada dia.
La conferència l'organitza la Fundació Lleida 21 de l'Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de l'Associació Creativa per a la Solidaritat i del Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de la Udl.