Torna "Lleida en viu"

El Programa d’educació ambiental “Lleida en Viu” de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat proposa a la ciutadania un ampli ventall d’activitats adreçades tant als escolars de tots els nivells com a les famílies i a qualsevol persona interessada.

El Programa d’educació ambiental “Lleida en Viu” de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat proposa a la ciutadania un ampli ventall d’activitats adreçades tant als escolars de tots els nivells com a les famílies i a qualsevol persona interessada.

L’objectiu és fomentar el coneixement de Lleida i el seu territori des de la perspectiva ecològica, ambiental i del desenvolupament sostenible. La regidoria preveu una participació semblant a la del curs anterior, que va ser de 7.000 persones, 5.000 de les quals van ser estudiants. Aquest curs, els escolars de Lleida tindran la oportunitat de conèixer i estudiar els espais naturals del territori amb activitats a l’Horta, la Mitjana i a la ribera del riu Segre. També es duran a terme activitats a les diferents infrastructures ambientals de la ciutat (l’abocador, la planta de compostatge, la deixalleria, la depuradora d’aigües residuals) i en relació a la mobilitat a dins de Lleida. Per als més menuts es reprèn el cicle de contes i jocs de la natura pensats perquè tota la família hi pugui participar. Com a novetats, s’amplia l’oferta de Cursos, que enguany seran els següents: l’hort ecològic domèstic; Introducció al món dels ocells; Taller de fotografia de natura; Tallers de manualitats per a un Nadal sostenible; Curs de compostatge; Introducció al món de les papallones, i Curs sobre els secans estèpics lleidatans. Una altra novetat que el programa incorporarà a la primavera és una visita guiada oberta a tothom pels indrets més rics i emblemàtics de la ribera del riu Segre dins el cicle de les Ecodescobertes. El programa també ofereix a la ciutadania exposicions itinerants amb materials didàctics per treballar diversos temes: A Lleida les deixalles serveixen, l’Agenda 21 de Lleida, La bicicleta a al ciutat. Noves instal·lacions de l'Àrea d'Educació Ambiental D'aquí a dos anys, l'Àrea d'Eduació Ambiental, ara al carrer de Ramon Argilés, es traslladarà als dos mòduls que una Escola Taller construirà a l'àrea de pícnic de la Mitjana. L'Institut Municipal de Treball de l'Ajuntament gestiona aquesta iniciativa en la qual participen 40 alumnes. Les dues edificacions oferiran 360m2 que es destinaran a aules i a sales d'exposicions i d'audiovisuals. A més, s'enjardinarà l'entorn.