El tinent d'alcalde, Àngel Ros, ha lliurat els diplomes del taller d’ocupació 2002 de l’Institut Municipal de Treball, programa finançat pel Fons Social Europeu, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament. El taller va començar el 31 de desembre de 2002 i finalitza el 31 de desembre de 2003.
Els tallers d’ocupació s'adrecen a aturats majors de 25 anys i es dóna prioritat als col·lectius amb especials dificultats d’inserció com els desocupats de llarga durada, dones, majors de 45 anys i persones amb discapacitació. Un cop avaluats els perfils que es prioritzaven i estudiades les demandes d’ocupació de la ciutat, el taller es va adreçar a immigrants i a dones.
Especialitats que s'han impartit:
Fusteria
Fusteria metàl·lica
Auxiliar d’assistència social: Treballadora familiar i Auxiliar de geriatria
Col·lectiu i condicions laborals:
Al taller d’ocupació han participat 32 alumnes/treballadors:
8 immigrants per a l’especialitat de fusteria
8 immigrants per a l’especialitat de fusteria metàl·lica
16 dones per a l’especialitat d’ Auxiliar d’assistència social (treballadora familiar i auxiliar de geriatria)
L'alumnat ha tingut un contracte en formació d’un any de durada i el sou ha estat 1,5 vegades el salari mínim interprofessional.
Els objectius del taller d’ocupació IMT han estat:
La formació de 32 alumnes per tal que adquireixin les competències laborals necessàries per a la seva inserció en el món laboral.
Inserir els/les alumnes en el món laboral , ja sigui com a treballadors assalariats o com a autònoms.
Aprendre mitjançat el treball real l’ofici de fusteria, fusteria metàl·lica i el treballadora familiar i auxiliar de geriatria
En un taller d’ocupació, la formació es realitza amb treball real, per la qual cosa cal disposar d’instal·lacions que permetin poder desenvolupar l’ofici. Per dur a terme els aprenentatges de les especialitats de fusteria i fusteria metàl·lica s’han utilitzat els tallers de l’IMT i s’han realitzat obres per a millora d’espais públics municipals. Pel que fa a les alumnes d’Auxiliar de serveis socials han cursat el seu programa en instal·lacions del Departament de Serveis Personals i de l’Institut Municipal d’Educació.
Durant el període de formació han trobat feina dos alumnes de l’especialitat de fusteria, un alumne del taller de fusteria metàl·lica i una alumna del taller d’auxiliar de serveis socials. La resta d’alumnes han optat per esperar que acabi el curs.
El pressupost ha estat de 952.223,48 euros, finançats pel Departament de Treball de la Generalitat, el Fons Social Europeu i l'Ajuntament de Lleida a través de l'Institut Municipal de Treball "Salvador Seguí".