15 projectes de La Paeria opten al Banc de Bones Pràctiques de la Fundació Pi i Sunyer
15 projectes de La Paeria opten al Banc de Bones Pràctiques de la Fundació Pi i Sunyer. Lleida és una de les ciutats catalanes amb més bones pràctiques reconegudes de Catalunya.
L’Ajuntament de Lleida presenta un total de 15 projectes al banc de Bones Pràctiques de la Guia de la Fundació Pi i Sunyer i que es reparteixen entre les àrees de Transparència, Igualtat i Gènere, Salut Pública, Educació, Noves Tecnologies, Convivència i Esports.
Els 15 projectes es concreten en les Agendes Públiques, el Pla Antifrau, els programes ‘+Temps x tu’ i ‘No és un joc. És un abús’, el Centre de Sexualitats, ‘Planet Youth’, les Rutes Saludables a la Mariola, ‘Caminar és fer salut’, els Espais que Eduquen, Patis per a Tothom, el cercador de persones difuntes, la Nova web Paeria, l’Expedició automàtica de la targeta de resident de la zona blava, els Cicles formatius a terreny, el projecte ‘Transformem: per un tracte igualitari a l’Ajuntament de Lleida’ i ‘Esportmania 2022: Campus inclusius a Pardinyes’.
Lleida és una de les ciutats catalanes amb més bones pràctiques reconegudes de Catalunya. De fet, l’any passat, el Banc de Bones Pràctiques va reconèixer sis iniciatives de l’Ajuntament de Lleida com a experiències innovadores de govern i gestió municipal, quatre en l’àmbit educatiu –Punt Equitat Educativa, Projecte Èxit, Projecte Freesbe i Escoles Segures, un projecte d’Inclusió Social –Projecte SIS Lo Marraco- i un en l’àmbit de la transparència i el bon govern –Fira de la Contractació-. A més, es van ressaltar, com a pràctiques d'interès, el projecte Encaixa't, els Espais que eduquen, els patis per tothom, el projecte FIL (Família i Ludoteca) i els Punts de Suport Digital.
Des de la seva creació, el 2014, 21 actuacions de l’Ajuntament de Lleida han tingut aquest reconeixement en alguna de les 22 categories establertes, que van des de l’àmbit social i econòmic, fins al cultural i educatiu, passant per la participació i el bon govern.
El Banc de Bones Pràctiques (BBP) va néixer l'any 1999 impulsat per la Fundació Carles Pi i Sunyer amb la col·laboració dels municipis i institucions vinculades al món local. Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals, i que té com a objectiu la confecció d’un catàleg divulgatiu sobre les actuacions més destacables dels municipis catalans en alguna de les 22 categories escollides, que van des de l’àmbit social i econòmic, fins al cultural i educatiu, passant per la participació i el bon govern. Els instruments per aconseguir-ho són la difusió d'experiències, seguint una metodologia comuna, i la reflexió i l'intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.