Comissió de seguiment del conveni de l'AVE

Hi assistiran representants de la Paeria, la Generalitat, el GIF, RENFE i el Ministeri de Foment

Demà, 19 de febrer es reuneix la Comissió de Seguiment de les obres que s'han de realitzar a Lleida vinculades a l'arribada del tren d'alta velocitat. D'una banda, les actuacions incloses en el conveni del Pla Especial de l'Estació i, de l'altra, el parc urbà que envoltarà el traçat ferroviari entre els barris de Bordeta i Magraners. L'Ajuntament de Lleida ha sol·licitat la convocatòria d'aquesta trobada per posar en comú els tràmits duts a terme per cadascun dels ens que integren la Comissió i activar les obres. La reunió serà a les 12 h a la seu de la Direcció General de Ferrocarrils a Madrid. Per part de la Paeria, hi assistiran la regidora d'Urbanisme Marta Camps, el regidor de Programació i Relacions Estratègiques, Josep Maria Llop, i el responsable del Servei d'Urbanisme, Rafael Garcia Català. La Comissió de Seguiment l'integren, a més, representants de la Generalitat, el GIF, RENFE i el Ministeri de Foment. L'ordre del dia de la reunió és el següent: - 1. Estat de l'aprovació del Pla Especial de l'Estació. - 2. Treballs de desenvolupament del Pla Especial.

  • constitució de la Junta de Compensació i calendari per al desenvolupament del Pla Especial.
  • contractació del projecte d'urbanització del Pla Especial.
  • desenvolupament del projecte Viàlia.
  • contractació i execució del projecte de cimentació i murs del cobriment entre els carrers de Corts Catalanes i Comtes d'Urgell.
  • informació sobre expropiacions i adquisicions realitzades per l'Ajuntament de Lleida a l'entorn de l'Estació. - 3. Contractació dels projectes d'obra de la permeabilització del tram situat en la zona Bordeta-Magraners. - 4. Presentació del projecte del pont del carrer del Pla d'Urgell en el tram indicat. - 5. Altres. El 31 de juliol de 2002, la Paeria, el Ministeri de Foment, el GIF, RENFE i la Generalitat van signar un conveni per avançar la realització de vàries obres incloses en el Pla Especial de l'Estació, a causa de la complexa tramitació que requereix aquest document.