<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/1789>>.

Lleida s'integra en la xarxa catalana de Parcs Tecnològics

La ciutat acull una jornada sobre els parcs, amb especial esment del projecte de Lleida, i l'assemblea d'XPCAT (Xarxa de parcs científics i tecnològics de Catalunya)

La ciutat acull una jornada sobre els parcs, amb especial esment del projecte de Lleida, i l'assemblea d'XPCAT (Xarxa de parcs científics i tecnològics de Catalunya)

El Parc Científic i Tecnològic de Lleida serà el número dotze de Catalunya. L'assemblea d'XPCAT ha acordat avui a Lleida l'integració del projecte de parc agroalimentari a la xarxa de parcs catalana. Aquesta reunió ha coincidit amb la Jornada sobre aquests equipaments que s'ha celebrat a la UdL, amb la participació de l'alcalde, Àngel Ros, del conseller d'Agricultura, Antoni Siurana, de Josep Piqué, president d'XPCAT, i de Ramon Canela, vicerector de Recerca de la Universitat de Lleida. El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida se situarà al Turó de Gardeny, en dos edificis de l'antiga zona d'artilleria que ofereixen, en total, 12.000 m2 de superfície construïda. La Paeria i la UdL han impulsat la candidatura al programa FEDER perquè subvencioni la meitat del cost de la redacció del projecte que, en total, és de 928.000 euros. El pressupost del Parc se situa en 20,06 milions d'euros. Àngel Ros ha recalcat que és molt necessària la implicació de les institucions de la ciutat i aconseguir que les empreses hi participin (siguin o no de Lleida) i situin al Parc els seus departament d'Investigació i Desenvolupament (I+D). L'objectiu d'aquest equipament és esdevenir un punt de trobada entre la recerca universitària, l'empresa i el territori.