El Parc Científic de Lleida i la Universitat de Duisburg-Essen treballaran conjuntament per desenvolupar aplicacions d'Smart Cities en l'àmbit social
L’alcalde de Lleida i president del Consorci del Parc, Àngel Ros, ha signat a la fira CEBIT de Hannover el conveni de col·laboració que permetrà avançar en la innovació en aquest camp
L’alcalde de Lleida i president del Consorci del Parc Científic Àngel Ros ha signat avui a la fira CEBIT de Hannover l’acord amb el centre UBICITEC ( European Center for Ubiquitous Technologies and Smart Cities) de la Universitat alemanya de Duisburg-Essen que estableix el treball conjunt per a la posada en marxa d’estudis i projectes de col·laboració en investigació i desenvolupament d’aplicacions avançades que contribueixin a la implantació d’ Smart Cities, especialment en l'àmbit social.
En aquest acord es reconeix que el Parc Científic de Lleida desenvolupa projectes d’implantació de tecnologies avançades en l’àmbit agroalimentari i Tecnologies de la Informació i compta “amb una àmplia capacitat de prescripció, divulgació, visualització i posada en pràctica de solucions tecnològiques al servei del teixit productiu del territori i de tota la societat”.
UBICITEC és un centre internacional d’investigació liderat pel professor Pedro José Marron que té com a objectiu principal establir un Centre Mundial d’Excel·lència sobre Smart Cities i Ubiquitous Tecnologies. Entre les seves fites figura també liderar el desenvolupament de Plataformes de Tecnologies per cooperar, a nivell internacional, per millorar transferència de coneixement i tecnologies per mitjà d’ start-ups i de cooperació amb la indústria.
L’acord entre el Parc Científic i la Universitat de Duisburg-Essen permetrà millorar la competitivitat de les empreses del Parc Científic , de la ciutat i també de les empreses i del territori per mitjà de la millora dels sistemes desenvolupats en els diferents àmbits de procès, comunicacions, accessibilitat i usabilitat amb una atenció especial en el camp social.
El Parc Científic identificarà els projectes relacionats amb el sector de les noves tecnologies i impulsarà el desenvolupament dels seus usos entre les empreses i grups d’investigació del Parc. A la vegada, dirigirà accions i projectes concrets d’aplicació a la innovació productiva i de serveis i d’Smart Cities.
Per la seva banda UBICITEC proposarà les línies d’actuació i estudis per explorar i avaluar projectes conjunts.
La Universitat de Duisburg-Essen, creada l’any 2003 fruit de la fusió dels dos campus que prenen el nom de les dues ciutats alemanyes, compta amb més de 37.000 alumnes de 130 nacionalitats diferents i figura entre les millors del món. Les seves principals àrees d’interès són la nanociència, la biomedicina, els sistemes urbans, l’educació i l’estudi dels canvis en les societats contemporànies.