“La Roue” dona el tret de sortida a 30a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono”
12 companyies amateurs de Lleida pujaran a l’escenari del Teatre Municipal de l’Escorxador durant tot el mes de juny
Les entrades només es poden comprar a la taquilla i al web del teatre
12 companyies amateurs de Lleida pujaran a l’escenari del Teatre Municipal de l’Escorxador durant tot el mes de juny
Les entrades només es poden comprar a la taquilla i al web del teatre
“La Roue” de Dancescape Events ha donat el tret de sortida a la 30a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono”, en què durant el mes de juny participaran un total de 12 companyies amateurs de Lleida que pujaran a l’escenari del Teatre Municipal de l’Escorxador.
"La Roue" és un espectacle de dansa que narra algunes de les experiències vivencials dels éssers humans mitjançant un conjunt de peces que van de dins cap a fora. Representa la roda d’emocions visibles i/o ocultes per les que transitem com a éssers humans, com les experimentem i explorem, de vegades com a noves i d’altres com a velles conegudes.
Dancescape Events és una companyia amateur jove, els membres de la qual tenen entre 16 i 21 anys, sota la supervisió artística d’Ainara Prieto i Xavier Blanco.
A més de “La Roue” de Dancescape Events, també hi participaran "¡Vaya Palo!" de Còrnia- Associació per a les Arts Escèniques, "Monòlegs de la Vagina" de l’Agrupació Teatral Toar, "El Mercadet de la Rapsòdies" de l’Associació Grup d’Assaig de la Merce, "La Taverna dels Còmics" de Teatre de Talión, "El Mick Hado" de Magraners a Escena, "Mil dones" de l’Associació Danses del Món-Danzentir Dance Group, "Petja" d’Amics del Circ de Ponent, "La Revolta de les Bruixes" de Gatzara Teatre, "Tal Faràs, Tal Trobaràs" de Sake Teatre, "Guirigall" de Nada Puede Malir Sal i "El Milionari" amb l’Associació de Bulgar a Lleida- Mechta.
La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono” va arrencar l’any 1992 com a aparador de les creacions locals. En aquell moment, tant l’Ajuntament de Lleida com les companyies van convenir donar-li la forma de concurs, amb la qual cosa, hi havia un grup guanyador. Eren les mateixes companyies qui anaven a veure tots els espectacles que s’hi presentaven i, un cop acabades totes les funcions, emetien el vot.
L’any 1998, amb la inauguració del Teatre Municipal de l’Escorxador i la conseqüent creació per part de la Paeria d’un Departament d’Arts Escèniques, la gestió de la Mostra passa a mans de la direcció d’aquest teatre. És llavors quan s’abandona el format concurs i s’obre a tots els grups de la ciutat.
Des de llavors, la Mostra ha estat un indubtable incentiu per a la creació escènica des d’un punt de vista comunitari i social.
El nom que té avui dia, el rep com a homenatge a Josep Fonollosa, en “Fono”, director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, mort el juliol de 2006.