Muralla romana a la Seu Vella
Decobert per primera vegada a la ciutat un tram de muralla de l'època romana
Un despreniment produït fa set anys a les muralles de la Seu Vella, a l'esquerra de la Porta del Lleó, ha propiciat la descoberta d'un tram de l'època romana, d'entre els segles I i II aC. En aquella època, a la zona existia el barri de la Suda, que estava envoltat per muralles. Fins ara, aquestes restes eren una incògnita per als arqueòlegs, que havien començat recentment l'excavació en aquest punt en el marc de la segona fase de les obres d'arranjament de l'entorn de la Seu Vella.
La muralla romana, amb el temps, es va reemplaçar per una de nova d'època andalusí, s.X dC, en la qual es van tornar a utilitzar les pedres de l'antic mur. En el punt on s'ha localitzat al troballa, davant del Pla dels Gramàtics, ja es pot contemplar el cicle de construcció dels murs que envolten el recinte de la Seu Vella: la part romana, l'andalusí i la més moderna, del segle XIX.
La tinenta l'alcalde Marta Camps ha visitat amb les arqueòlogues municipals i el cap de Patrimoni. Carles Sàez, el tram de la muralla romana i també les obres de reforma de l'entorn de la Seu Vella, que acabaran a finals d'aquest any. Els treballs inclouren la instal·lació dels serveis (aigua, llum...) que permetran desenvolupar el Pla Especial de la Seu Vella. L'Ajuntament hi està instal·lant uns sanitaris permanents, una nova estació transformadora i un espai d'aparcament amb capacitat per a trenta places.