Els infants de Lleida han enviat ja 800 cartes telemàtiques als Reis d’Orient

La Paeria col·labora amb Ses Majestats en la recollida de les cartes i fomenta l’ús de les TIC amb el Concurs de Cartes Telemàtiques, facilitant l’enviament de les cartes per internet i per WhatsApp

Ses Majestats els Reis d’Orient ja han rebut 800 cartes telemàtiques dels infants de Lleida, els quals han optat per enviar els seus desitjos als Reis a través del servei d’Internet o de WhatsApp que ofereix la Paeria. Els nens i les nenes poden escriure les seves cartes fins al 5 de gener amb el servei d’enviament que cada any habilita l’Ajuntament a www.lleida.org/cartanadal. Alhora, participaran en el Concurs de Cartes Telemàtiques, que premia els missatges més originals, emotius o solidaris. Hi poden accedir els lleidatans i les lleidatanes, de totes les edats, des de l’ordinador de casa, de l’escola o des de qualsevol Telecentre de la ciutat. Les cartes als Reis Mags també es poden enviar des de qualsevol smartphone o tableta, així com a través de l’aplicació WhatsAPP. El número per fer-ho és el 609 302 030. Per a facilitar l'accés a aquesta tecnologia, l’Ajuntament de Lleida ha disposat un QR al web de les cartes telemàtiques mitjançant el qual s'afegeix automàticament el número de ses Majestats en l'agenda de l’smartphone, facilitant la tramesa del missatge.

El concurs de les Cartes Telemàtiques que promou la Paeria permet els infants aprofitar les noves tecnologies per trametre la carta via on-line a Ses Majestats. Els premis als quals es pot optar són 3 llibretes d’estalvi d’Ibercaja, amb 200 € cadascuna, i 10 vals de material informàtic valorat en 60 €, patrocinat per l’empresa SEMIC ubicada al Parc Científic de Lleida. El jurat del concurs està format per membres de la delegació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya. El concurs col·labora un any més amb el Club Banyetes per fomentar l’ús de les TIC i les vocacions científiques entre els nens i les nenes de Lleida.
L’Ajuntament de Lleida va endegar aquest concurs l’any 1993. Des d’aleshores, el Servei Telemàtic Municipal rep una mitjana de 3.000 cartes anuals. Els centres educatius participen cada any i utilitzen aquesta eina municipal per introduir els infants en l’ús de les tecnologies aplicades, en aquest cas, a les festes tradicionals.