Soluziona s'incorpora al Parc Científic Agroalimentari de Lleida
L'empresa, líder del mercat espanyol en serveis tecnològics, crearà un Centre de Desenvolupament de Tecnologia, promogut per la Paeria i la Universitat de Lleida, que es posarà en funcionament l'any 2005
L'empresa, líder del mercat espanyol en serveis tecnològics, crearà un Centre de Desenvolupament de Tecnologia, promogut per la Paeria i la Universitat de Lleida, que es posarà en funcionament l'any 2005
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Joan Viñas, i el conseller delegat de Soluziona, Santiago Roura, han signat avui l'acord d'incorporació de Soluziona al Parc Científic i Tecnològic de Lleida i un conveni-marc de col·laboració entre la multinacional espanyola i la Universitat de Lleida.
El Centre de Desenvolupament que Soluziona crearà en el Centre Tecnològic al llarg d'aquest any té com a finalitat ampliar el coneixement científic sobre el desenvolupament de software i noves tecnologies electròniques, de comunicació i informàtiques i aplicar-lo tant en projectes d'àmbit local com internacional. També treballarà de forma coordinada amb els altres centres de desenvolupament de software de Soluziona a Ciutat Real, Madrid, Bratislava i Panamà, aprofitant les diferències horàries entre aquests per oferir un servei "24 hores" als seus clients, a 28 països del món.
Després de la seva instal·lació en el Parc Tecnològic, el nou centre de Soluziona participarà, des de Lleida en els projectes de desenvolupament de software que la multinacional espanyola impulsa a tot el món.
El projecte de Soluziona a Lleida se centrarà en el camp de la investigació agroalimentària, especialment en aquells apartats dedicats a la innovació dels sistemes de reg. En el primer any Soluziona crearà 100 llocs de treball a Lleida.
Primera pedra tecnològica
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat la importància de l'acord signat amb l'empresa Soluziona en què "es posa una primera pedra tecnològica i científica al projecte de parc agroalimentari que estem impulsant des de la ciutat. Un projecte conjunt de la Paeria i la Universitat i una eina base de la competitivitat de les nostres empreses, de les que s'incorporaran i les que es crearan a partir dels projectes dels emprenedors que estaran al parc científic". Per la seva banda, el conseller delegat de Soluziona, Santiago Roura, ha ressaltat que l'acord forma part de "l'estratègia de futur de la companyia perquè reflecteix l'aposta de l'empresa per Catalunya , dels 5600 professionals a tot del món n'hi ha 400 a Catalunya (...) Soluziona apostarà per dos centres tecnològics, el de Ciutat Real i el de Lleida per al seu desenvolupament futur". El rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, ha afirmat que l'acord signat avui "permetrà que els alumnes de l'Udl facin pràctiques" i també ha destacat el paper de la Universitat, que no es limita "a la creació de coneixement fent una investigació bàsica, també té una clara influència sobre el territori i en la investigació aplicada, la innovació i el desenvolupament hi estem molt compromesos".
En el marc de l'acord firmat amb la Universitat de Lleida, en els propers anys Soluziona té previst a més a més contractar un centenar de joves llicenciats i diplomats universitaris d'alta qualificació, facilitant amb això el seu accés a la investigació, al mateix temps que potencia les seves relacions científiques amb altres centres nacionals i estrangers.
L'acord signat avui proposa intensificar l'activitat investigadora en l'àmbit de la Universitat i l'Administració locals, col·laborar mitjançant programes específics a la millor gestió de recursos tècnics i humans, i proporcionar assessorament tecnològic en matèries de la seva especialitat als ens públics que ho requereixin.
Aposta pels recursos tecnològics regionals
Aquesta iniciativa forma part de les accions de Soluziona per promoure la investigació en els recursos tecnològics regionals d'Espanya i l'exportació de software propi desenvolupat en el nostre país i fora dels centres tradicionals –ubicats la major part a Madrid i Barcelona- amb l'objectiu d'obtenir avantatges, no solament en despeses, sinó també en qualitat, productivitat, eficàcia i formació de professionals.
La iniciativa s'emmarca en la aposta de la multinacional espanyola per a la inversió en els recursos tecnològics regionals del nostre país.
També, la creació a Lleida del Centre de Desenvolupament sobre noves tecnologies electròniques és fruit d'una decidida aposta de les autoritats locals per atraure empreses de serveis de valor afegit per impulsar la dinamització del sector en la regió i fomentar el treball de professionals recent llicenciats en tecnologia.
Entre les moltes solucions desenvolupades fins a la data pels diferents centres, destaquen el producte "Open Utilities" que integra diferents sistemes per a la modernització d'empreses de serveis públics i que és líder en el seu sector a escala mundial, amb més de 110 clients de 28 països, entre les empreses de serveis públics més rellevants com EPD (Portugal), Meralco (Filipines), UTE (Uruguai), KPLC (Kènia), Zesco (Zàmbia) o el Ministeri d'Electricitat i d'Aigua de Bahrein.
A més, Soluziona ha desenvolupat una notable varietat de projectes de I+D entre els que destaquen "Defínite", una eina per a la generació de Web Sites que permet a l’usuari crear el seu propi portal en contingut, aspecte i dispositiu d'accés, GEIME, un sistema amb suport Internet per a la gestió integral de manteniment d’edificis.
Soluziona a Catalunya
Per a Soluziona aquesta iniciativa representa un envejós salt qualitatiu en la seva activitat a Catalunya, on és present des de fa una dècada. Amb més de 400 professionals locals i una facturació de 30 milions d'euros, Soluziona a Catalunya ofereix serveis tecnològics a empreses, institucions i administracions públiques de tots els sectors de l'economia. En l'àmbit internacional, Soluziona compta amb més de 5.600 llocs de treball.
A més, Soluziona ha formalitzat recentment un acord amb el grup Aigües de Barcelona per a integrar el seu negoci de Qualitat i Medi Ambient amb Applus+. Aquesta operació suposa la creació del major grup d'inspecció, certificació i serveis tecnològics d'Espanya amb una previsió de més de 400 milions de facturació per a l'any 2005 i unes espectatives de creixement del 25% anual acumulatiu en la línia de negoci de Applus+ Qualitat i Medi Ambient.