Elianne Ros, Emanuela Zuccala i Daniela Frechero guanyen els premis del Xè Mila de Periodisme

Els treballs guanyadors han estat “Talons per conveni” (categoria premsa escrita), “UNCUT, la lucha de las mujeres contra las mutilacions genitales femenines” (mitjans digitals) i “Slum Soccer: las chicas poderosas del futbol indio” (fotoperiodisme), respectivament. El dijous 15 de març es farà a la Paeria el lliurament de Premis, que pretenen fomentar polítiques de promoció de la dona de forma transversal

El X Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida ja té veredicte. La regidora de les Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres, i la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, acompanyades del president del Col·legi a Lleida, Rafa Gimena, han anunciat aquest matí el nom de les persones guanyadores de la desena edició del Premi. 

En la categoria de Premsa escrita el treball premiat és “Talons per conveni”, d’Elianne Ros Woudstra, publicat a La Vanguardia. En la categoria de Mitjans digitals, el reportatge guanyador ha estat el treball de “UNCUT, La lucha de las mujeres contra las mutilacions genitales femenines”, d’Emanuela Zuccala, publicat a El País digital. Per la seva banda, en la categoria Fotoperiodisme, s’ha premiat el reportatge “Slum Soccer: las chicas poderosas del futbol indio”, de la periodista Daniela Frechero, publicat a El País Planeta Futuro. Finalment, la categoria d’Audiovisual ha quedat deserta, perquè no hi havia candidatures. 

Els premis lliurats consisteixen en una dotació econòmica de 1.500 euros per cada categoria. El certamen té l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació. En l’edició d’enguany s’han presentat 17 treballs.

Sara Mestres ha valorat positivament aquesta edició, sobretot pel que fa a la qualitat dels treballs presentats. El jurat també ha destacat la publicació de treballs d’investigació periodística en temes d’igualtat i amb perspectiva de gènere durant tot l’any, i no només coincidint amb les dates senyalades del 8 de març i 25 de novembre. 

El Jurat ha estat format per la regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, com a presidenta del Jurat; la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; la presidenta de Funde i consellera del Consell Municipal de les Dones, Laura Sánchez; el periodista lleidat, Jesús Riverola; el periodista guardonat en la IX edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, Àlex Francès; i la tècnica de les Polítiques d’Igualtat de la Regidoria, Isabel Hornos.

L’acte de lliurament de la X edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida tindrà lloc el dijous 15 de març, a les 19 h., al Saló de Sessions de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. 

El Premi Mila de Periodisme està organitzat per la Regidoria de les Polítiques per a la Igualtat de la Paeria i el Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida.