Teleassistència mòbil per a víctimes de violència de gènere
L'Ajuntament de Lleida s'ha adherit al programa impulsat per la FEMP i l'IMSERSO que permet que les víctimes de maltractaments estiguin localitzables amb GPS per mitjà d'un telèfon mòbil i puguin rebre atenció immediata
L'Ajuntament de Lleida s'ha adherit al programa impulsat per la FEMP i l'IMSERSO que permet que les víctimes de maltractaments estiguin localitzables amb GPS per mitjà d'un telèfon mòbil i puguin rebre atenció immediata
El Servei de Teleassistència Mòbil és gratuït i hi poden accedir, des d'avui, les víctimes de violència de gènere que disposin d'una ordre de protecció i no convisquin amb el maltractador. La tecnologia de teleassistència està integrada en un aparell de telèfon mòbil que compta amb una tecla especial que la víctima pot pulsar en cas de necessitat.
Aquest sistema permet una resposta ràpida les 24 hores del dia tots els dies de l'any en cas de qualsevol tipus d'emergència. Les tecnologies de comunicació telefònica mòbil i de telelocalització (GPS i GSM) permeten que les dones en risc puguin localitzadces immediatament i ateses per personal qualificat. En el cas de Catalunya, aquest servei l'ofereix Creu Roja, encarregat de mobilitzar els recursos humans i materials necessaris.
El tinent d'alcalde Francesc Pané, responsable de la regidoria de Participació i Promoció de la Dona, ha explicat que el sistema entra en funcionament avui mateix i les persones que s'hi vulguin acollir cal que s'adrecin al Centre d'Informació i Assessorament de la Dona de l'Ajuntament. Pané ha destacat "l'efectivitat d'aquest sistema, perquè permet la localització immediata de la víctima". En aquest sentit, la presidenta de Creu Roja a Lleida, Mari Carme Mata, ha destacat que la resposta es produeix en 10 segons "moment en què s'activa tot un protocol d'atenció immediata a la víctima en tots els aspectes".
El programa de teleassistència també contempla un seguiment de cada cas per mitjà d'un contacte periòdic amb la usuària que permetin intervenin si és necessari.
L'objectiu general del programa és garantir l'atenció adequada davant casos d'emergència, proporcionar seguretat i tranquil·litat a usuàries i familiars i potenciar l'autoestima de les usuàries del servei.
A banda d'aquest recurs, la regidoria de Participació i Promoció de la Dona disposarà properament de dos pisos d'acollida per a víctimes de maltractament,. el primer dels quals podria entrar en funcionament a finals de mes.