Cloenda de les activitats de prevenció de les drogodependències i sexualitat de risc
Més de 3.300 alumnes d'ensenyament secundari han participat en els programes que realitza Serveis Personals conjuntament amb l'Associació Anti-Sida de Lleida
L’àrea de prevenció de les Drogodependències de la Regidoria de Serveis Personals celebra avui a partir de les 20h la Cloenda del curs 2004/05 dels programes de prevenció que s’han portat a terme als centres escolars de la ciutat. Aquests programes es realitzen conjuntament amb l’Associació Anti-Sida de Lleida.
La celebració consistirà en la representació de l’obra Maxi al Teatre de l’Escorxador, seguida d’una taula rodona on pares i mares, juntament amb estudiants, faran una avaluació de les activitats en què han pres part durant el curs.
La tinent d'alcalde de l’àmbit de Benestar i Cohesió social, Maria Burgués, el regidor de Serveis Personals, Candi Villafañe i del vice-president de l’Associació Anti-Sida de Lleida, Joan Saura assistiran a la cloenda. En el mateix acte es lliuraran els diplomes acreditatius d'haver participat en el programa MONEO d’educació familiar per a la prevenció de les drogodependències i la sexualitat de risc.
La Regidoria de Serveis Personals i l’Associació Anti-Sida de Lleida han organitzat tallers, dinàmiques i diferents xerrades a un total de 24 centres de secundària de la ciutat de Lleida, a més de Centres Tècnics, Aules Taller i Escoles Especials. Més de 3.300 joves han participat en aquestes propostes educatives que s'han desenvolupat al llarg del curs escolar. Activitats com l’exposició “Febre del divendres nit” (l’han visitat 800 estudiants), el programa “Quin és el teu sí, quin és el teu no”, adreçat a Batxillerats (hi han pres part 350 alumnes de 5 centres) o l’obra de teatre Maxi (l’han vist 1.600 alumnes, que representen el 90% de l’alumnat de 3r d’ESO de Lleida) són exemples de les propostes que l’àrea de Prevenció de les Drogodependències i l’Associació Anti-Sida han fet als centres.
D’altra banda, la regidoria i l’Associació Anti-Sida també ha portat a terme activitats adreçades a les famílies que han comptat amb la participació de 350 persones. Un exemple és el programa MONEO amb un total de 200 participants. A més, el professorat ha pogut assistir a tallers i sessions de formació i assessorament. Unes 400 persones han assistit a aquestes activitats.
La prevenció educativa és la intervenció més àmplia que fa Serveis Personals a través de l’àrea de Prevenció de les Drogodependències, ja que un dels seus principals objectius és educar sobre les conseqüències del consum de drogues i prevenir les situacions de risc. Aquesta aposta s’ha fet més clara al potenciar una metodologia de treball més participativa i adaptada a les necessitats específiques dels centres d’ensenyament.
Els assistents a la cloenda del curs d’aquest dijous podran veure l’obra de teatre Maxi, adreçada als estudiants, professorat i pares i mares de 3r d’ESO, que planteja en primera persona diferents situacions relacionades amb el consum de drogues i la sexualitat de risc, facilitant així als joves que reflexionin sobre els riscos i que trobin alternatives i respostes més adequades.