Soluziona inaugura a Gardeny el Centre de Desenvolupament Tecnològic
El centre, que compta amb una dotzena de professionals i preveu aconseguir el centenar els propers anys, està desenvolupant un projecte de telemedicina que facilitarà l'assistència a alpinistes, esquiadors i poblacions aïllades a les muntanyes, en col.laboració amb la Universitat de Lleida i entitats franceses i aragoneses.
El conseller delegat de Soluziona, Santiago Roura, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, han inagurat avui el nou Centre de Desenvolupament Tecnològic de la multinacional al Parc Científic Agroalimentari de Lleida, una iniciativa que pretén ser un referent en el desenvolupament de software i noves tecnologies electròniques en general i, en particular, en l’àmbit de la innovació agroalimentària aplicada a sistemes de regadiu. La creació del centre s’emmarca en l’acord firmat el passat mes de gener entre l’Ajuntament de Lleida, Soluziona i la Universitat de Lleida.
L'alcalde Àngel Ros ha manifestat que es tractava "d'un gran dia per a Lleida" ja que Soluziona ha col·locat la primera pedra del Parc Científic i Tecnològic. El paer en cap ha agraït a la multinacional la seva aposta per la ciutat i ha elogiat, a més, la bona resposta del sector tecnològic local, representat per l'entitat AETI, davant d'un projecte que "crearà noves oportunitats per a estudiants i empreses de Lleida". L’acte ha comptat amb la presència del Subdelegat del Govern en Lleida, Jose Angel Flores, el rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, i el director de Soluziona a Catalunya, Fèlix Monedero.
Així mateix s'ha anunciat el desenvolupament d’un avançat projecte de telemedicina, el Sistema d’Urgència del Pirineu (SUP), que facilitarà el diagnòstic a distància de pacients ubicats en poblacions aïllades a les muntanyes, així com per a alpinistes o esquiadors en perill a la zona. El sistema, que opera a través de comunicacions via satèl.lit, s’ està desenvolupant en col.laboració amb la Universitat de Lleida i entitats franceses i aragoneses.
Les instal·lacions compten amb una dotzena de professionals catalans que treballen en el desenvolupament de diversos projectes de telecontrol de recs i sistemes basats en cartografia digital. El seu objectiu és contribuir a la dinamització de Lleida per mitjà de la investigació i el desenvolupament de tecnologies aplicades a un sector tan estratègic de l’economia local com és l’agrícola.
L’activitat del centre estarà a més molt vinculada a la Universitat gràcies al conveni signat entre ambdues entitats i orientat a potenciar la col·laboració en temes científics i tècnics, cooperar en programes de formació de personal investigador i tècnic mitjançant programes educatius i beques de formació, així com la prestació d’assessorament mutu. A més s’estableix un marc per a l’organització i execució d’activitats comunes de promoció social de la investigació i el desenvolupament tecnològic i l’intercanvi de personal per temps limitat.
El nou centre treballarà de forma coordinada amb els altres centres de desenvolupament de software de Soluziona a Ciutat Real, Madrid, Bratislava i Panamà aprofitant les diferències horàries entre ells per oferir un servei 24 hores als seus clients, a 28 països del món.
Aposta pels recursos tecnològics regionals
Aquesta iniciativa forma part de l’aposta de Soluziona per a la inversió en els recursos tecnològics regionals d’Espanya i l’exportació de software propi desenvolupat en el nostre país i fora dels centres tradicionals –ubicats la major part a Madrid i Barcelona- amb l’objectiu d’obtenir avantatges, no solament en despeses, sinó també en qualitat, productivitat, eficàcia i formació de professionals.
També, la creació a Lleida del Centre de Desenvolupament sobre noves tecnologies electròniques és fruit d’una decidida aposta de les autoritats locals per atraure empreses de serveis de valor afegit per impulsar la dinamització de la regió i fomentar el treball de professionals recent llicenciats en tecnologia.
Entre les moltes solucions desenvolupades fins a la data pels diferents centres de Soluziona, destaquen el producte “Open Utilities” que integra diferents sistemes per a la modernització d’empreses de serveis públics i que és líder en el seu sector a escala mundial, amb més de 110 clients de 28 països, entre les empreses de serveis públics més rellevants com EPD (Portugal), Meralco (Filipines), UTE (Uruguai), KPLC (Kènia), Zesco (Zàmbia) o el Ministeri d’Electricitat i d’Aigua de Bahrein.
A més Soluziona ha desenvolupat una notable varietat de projectes de I+D entre els que destaquen “Defínite”, una eina per a la generació de Web Sites que permet a l’usuari crear el seu propi portal en contingut, aspecte i dispositiu d’accés, GEIME, un sistema amb suport Internet per a la gestió integral de manteniment d’edificis.
Soluziona a Catalunya
Per a Soluziona aquesta iniciativa representa un envejós salt qualitatiu en la seva activitat a Catalunya, on és present des de fa una dècada. Amb més de 400 professionals locals i una facturació superior als 30 milions d’Euros, Soluziona a Catalunya ofereix serveis tecnològics a empreses, institucions i administracions públiques de tots els sectors de l’economia.
Soluziona (www.soluziona.com)
Soluziona ofereix solucions integrals d’alt valor afegit en matèria de gestió tecnologia i infrastructures. Es distingeix per una especialització sectorial en energia, telecomunicacions i infrastructures i transports, així com per un posicionament diferencial en consultoria de tecnologies d’informació de caràcter multisectorial.
Gràcies a la seva presència permanent en 28 països, a més d’Espanya, és una de les principals multinacionals espanyoles de serveis tecnològics.
Parc científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida
La posada en marxa del Centre de Soluziona és el resultat d’un conveni amb l’Ajuntament de Lleida, i la Universitat de Lleida signat al gener d’enguany, acord que fou qualificat com a “primera pedra tecnològica i científica del projecte de parc agroalimentari”. Posteriorment, s’han afegit altres empreses d’àmbit estatal, com ara Teltronic.
El Parc Científic i Tecnològic generarà 10 noves empreses l’any. La Paeria i la UdL han creat una fundació per impulsar el complex de Gardeny, una de les seves funcions serà optar al concurs per obtenir ajuts de la Generalitat i del Govern central.
L’avantprojecte del PCiTAL, enllestit recentment, preveu la captació d’una vintena de laboratoris en 3 anys per a grups de recerca d’empreses i de la Universitat de Lleida, preferentment de l’àmbit agroalimentari.