Animac viatja a la Xina per promocionar l'animació nacional

La mostra lleidatana promocionarà els productors nacionals amb una selecció de 17 curts

La mostra lleidatana promocionarà els productors nacionals amb una selecció de 17 curts

La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Lleida – ANIMAC, organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Lleida, ha posat en marxa el projecte ANIMAC ON TOUR, que consisteix en la promoció de l’animació catalana i espanyola arreu del món. La primera destinació és la Xina, on ANIMAC presenta una selecció de 17 curts d’autors espanyols.

Des d’aquest mes de juny i fins a l’octubre, els curtmetratges viatjaran a Hangzhou, Beijing, Shangai i Chendu, les 4 ciutats xineses que acullen l’anomenada “Exposició Internacional de la Indústria d’Animació i Còmic de Xina 2005”, organitzada pel govern xinès, on també s’exposaran dibuixos i altres materials vinculats a l’animació espanyola. Animac on Tour és una mostra d'animació catalana i espanyola itinerant i internacional centrada en els productes d’autor, els projectes de creació i les propostes experimentals, amb especial incidència en el treball de joves creadors.

La consolidació de la presència de l’animació catalana i espanyola als circuïts internacionals, la vinculació de la nostra animació a entitats i festivals internacionals i la creació de ponts de relació entre els centres de producció, formació i exhibició internacionals són els principals objectius d’aquest projecte que comença amb el viatge a la Xina. Encarna (de SAM), Animal (de Miguel Díez La sangre), Tiempo de Soleá (de Samuel Restucci y Emilio Romero), The Trumouse Show (de Julio Robledo), Retrato de D (deMaría Lorenzo), Corten (de Mario Iglesias), Mum’s Birthday (de Carolina López), Música per a Perplexes (de Laura Ginés), Minotauromaquia (de Juan Pablo Etcheverry), El aparecido (de Diego Agudo), El ladrón navideño (de Javier Tostado),Top Gum (de Víctor Vinyals), ¿Con qué la lavaré? (de María Trénor), Chick (de Blanca Palou), Citoplasmas e Medio Ácido (de Irene Iborra, Eduard Puertas i David Gautier), El enigma del chico croqueta (de Pablo Llorens) i Sr Trapo (de Raúl López) són els curts que ja s’estan exhibint a la Xina.

Isabel Herguera guanya dos premis

La difusió i promoció d’ANIMAC també creix a través de la feina de la seva directora, Isabel Herguera, que en les últimes setmanes ha guanyat dos premis. D’una banda, la sisena edició del Festival Corti da Sogni de Ravenna (Itàlia) va atorgar el premi “Corto Cortissimo” a La gallina ciega. Aquest curtmetratge d’Isabel Herguera també ha rebut el primer guardó de la tercera edició dels premis Tiflos de Cine Corto Audesc, convocats per la Organización Nacional de Ciegos Españoles (ONCE). El lliuramentd’aquest premi tindrà lloc el 13 de juny a Madrid.