Acord per al desplegament ordenat i segur de les antenes de telefonia

El conveni que han signat avui AETIC y la FEMP regularà la instal·lació de les infraestructures

L'alcalde Àngel Ros, president de la Comissió de Noves Tecnologies de la FEMP, ha assistit aquest matí a Madrid a la signatura de l'acord entre la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l'Associació Espanyola d'Empreses d'Electrònica, Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions (AETIC) per al desplegament de les infraestructures de xarxes de telecomunicació. Per mitjà d'aquest acord, les operadores es comprometen a el·laborar un Codi de Bones Pràctiques per al desenvolupament harmònic dels equips, així com a la creació d'un servei d'assessorament tècnic d'informació (SATI). Les administracions locals i les operadores, amb el suport del Ministeri d'Indústria, han impulsat aquest conveni atenent el compliment de les normes que garanteixen la seguretat de les emissions de les antenes, la qualitat del servei, la protecció del medi ambient i la disciplina urbanística. A l'acord, que s'ha signat avui en presència del secretari d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, Francisco Ros, s'hi han adherit Retevisión Móvil (Amena), Vodafone España, Telefónica Móviles España y Xfera. L'acord inclou el compromís de les parts per el·laborar en un termini de cinc mesos un Codi de Bones Pràctiques amb les recomanacions aprovades avui en la Comissió Sectorial per al Desplegament d'Infraestructures de Radiocomunicació. El codi recollirà criteris tècnics, mediambientals i urbanístics que afavoriran el desenvolupament harmònic de les infraestructures de xarxes de radiocomunicació en diversos aspectes:

  • Informació de desplegament sobre instal·lacions existents i previsions a curt i a mig termini per tal de facilitar a les corporacions locals la planificació urbanística.
  • Integració visual en l'entorn, amb especial atenció als espais d'interès paisatgístic o cultural.
  • Compartició d'emplaçaments entre operadors on sigui possible des del punt de vista tècnic i de control de les instal·lacions. Igualment, la FEMP i les operadores de telefonia han subscrit un acord per crear dins de l'organització de municipis un servei d'assessorament (SATI) als Ajuntaments, per tal de millorar la seva capacitat per gestionar conflictes puntuals i la regulació local sobre antenes.