<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/33091>>.

L’IES Guindàvols presenta la vídeo càpsula guanyadora del concurs Posa’t en ON!

La Paeria va impulsar la iniciativa dins el projecte educatiu per al bon ús dels dispositius mòbils, que s’afegeix a les accions per promoure estils de vida saludables i de benestar entre els joves de la ciutat

La Paeria va impulsar la iniciativa dins el projecte educatiu per al bon ús dels dispositius mòbils, que s’afegeix a les accions per promoure estils de vida saludables i de benestar entre els joves de la ciutat

L’Institut Guindàvols de Lleida presenta demà divendres el vídeo guanyador de la primera edició del concurs Posa’t en ON!. És una iniciativa de creació de vídeo càpsules dins el projecte educatiu per al bon ús de les pantalles, que aviat convocarà nova edició. La presentació de la càpsula es farà a les 09.15 h amb els i les mateixes alumnes com a protagonistes, que explicaran l’experiència del procés creatiu i què els ha aportat en l’àmbit personal una altra manera d’utilitzar els dispositius mòbils.

Han participat en el concurs alumnes dels centres educatius IES Torrevicens i IES Guindàvols, amb la presentació de 3 propostes. Els guanyadors han estat 4 alumnes del Guindàvols amb “Tria bé”, que té com a temàtica el temps que estan els i les joves pendents dels dispositius mòbils i que estant sempre connectats, de vegades, es perden coses (compartir temps amb els amics, fer activitats, etc.).

A partir d'un storyboard es va fer el disseny de la vídeo càpsula, amb l’ajuda dels professionals de Cactusoup en el procés creatiu. Els/les joves hi van participar directament com un aprenentatge de d’altres usos que es pot realitzar a través dels dispositius mòbils.

Aquesta vídeo càpsula s’incorporarà al projecte educatiu Posa’t en on, com un element més per treballar amb els i les joves els usos dels dispositius. L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Polítiques per als Drets Socials, va iniciar el projecte el 2018 per facilitar un bon ús dels dispositius mòbils entre els nois i noies de la ciutat.

L’eina innovadora s’adreça a professorat i educadors/es que treballen amb adolescents per promoure uns bons hàbits en relació a l’ús dels dispositius mòbils. Dins d’aquest projecte, i com a eina també educativa amb els joves, es va convocar el concurs per tal que l’alumnat de qualsevol institut poguessin escollir un tema i crear una vídeo càpsula que permetés fomentar la reflexió als i les joves entorn a la mateixa.

Posa’t en on!
El projecte Posa't en ON! està adreçat a joves de 12 i 13 anys (1r i2n d’ESO) i als seus educadors/es perquè el puguin utilitzar a l’aula però també està pensant per utilitzar-lo en espais d’educació no formal i, fins i tot, a les pròpies llars. El material dissenyat consta de 4 vídeo-càpsules que plantegen diverses situacions de conflicte envers els usos de les pantalles. A través de la visualització d’aquestes càpsules, i d’una guia didàctica amb la proposta d’activitats educatives per fer en grup, es pretén generar debat i reflexions entorn a diversos temes que es proposen i sobre la utilització que es fa d’aquests dispositius. Es busca la motivació dels/les joves per parlar-ne, generar un pensament crític entorn als usos que en fan i promoure el bon ús educatiu, creatiu i responsable de les tecnologies com a part del seu desenvolupament personal.

Posa’t en ON! està disponible on-line a través de la pàgina web de la Regidoria de Polítiques per als Drets Socials i obert a tothom que en vulgui fer ús. El projecte compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, a través de la participació dels centres educatius, i l’empenta creativa de l’empresa Cactusoup que ha estat l’encarregada de dissenyar les vídeo-càpsules.

Aquest projecte innovador sobre els usos de les pantalles s’afegeix a l’oferta de programes educatius que desenvolupa l’Àrea de promoció de salut de l’Ajuntament de Lleida per promoure estils de vida saludables i de benestar entre els/les joves de la ciutat. Complementa programes com l’Aventura de la Vida i Órdago, per promoure hàbits saludables i habilitats per a la vida, Max a Escena per prevenció del consum de drogues i Max in Love que fa un abordatge de la sexualitat i l’afectivitat amb joves.