<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/33111>>.

Jornada sobre com acompanyar les persones en les diferents etapes de la vida

La Regidoria per als Drets Socials ha organitzat la 19a edició de les jornades d’habilitats per a la vida en què professionals de diferents àmbits compartiran coneixements i experiències, enguany amb el títol “Saber fer, saber ser, saber estar”

La Regidoria per als Drets Socials ha organitzat la 19a edició de les jornades d’habilitats per a la vida en què professionals de diferents àmbits compartiran coneixements i experiències, enguany amb el títol “Saber fer, saber ser, saber estar”

La Paeria ha organitzat al 19a jornada de formació en promoció d’habilitats per a la vida, que porta per títol “Saber fer, saber ser, saber estar”. Educar i ensenyar implica, en gran mesura, estar al costat de l’altra persona, acompanyar en el procés, ser-hi present. La Regidoria de Polítiques per als Drets Socials ha impulsat l’acció per tractar com atendre els infants, adolescents, famílies, companys/es de professió, etc., ja que cada situació demana uns sabers específics i els diferents col·lectius agraeixen comptar amb educadors/es que acompanyin, que generin autoconfiança i benestar.

Està prevista la participació de 70 professionals de l’àmbit educatiu, social i sanitari,a la sala Alfred Perenya (de 09 a 14 h). La jornada estarà dinamitzada per tècniques de Fundesplai i especialistes en habilitats per a la vida. Finalitzarà amb uns tallers pràctics que mostraran una iniciativa per treballar amb titelles adreçada a infants i el projecte Silencis de l’Institut Joan Oró.

Les habilitats per a la Vida, l’educació emocional, la pedagogia sistèmica, etc. són eixos de treball que generen coneixements i metodologies diverses, que amb les diferents jornades organitzades, omplen el bagatge d’educadors/es. Formen part del “saber fer”, i són la base del “saber ser” i el “saber estar”.

La Paeria coordina la sessió formativa amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament i l’entitat Fundesplai.

La jornada, que es fa anualment, pretén ser un espai de formació que faciliti eines als professionals que treballen amb infants i joves, així com un espai d’autocreixement i autocura per persones que es dediquen a acompanyar i educar persones. Així, s’adreça a mestres i professorat que implementen programes educatius de prevenció i promoció de la salut en centres escolars, com l’Aventura de la vida, Ordago, Max a escena o Max in love. També està oberta a altres professionals que participen en projectes de salut i prevenció en entorns comunitaris.

Fa 19 anys que l’Ajuntament ofereix aquesta formació contínua a aquest col·lectiu de professionals que dia a dia treballen amb programes de prevenció de conductes de risc i promoció de la salut, així com crear un espai d’intercanvi d’experiències i transferència de coneixement entre diferents entorns comunitaris.