<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/33116>>.

Lleida, en lluita contra l’Lgtbifòbia a l’esport

La campanya Amb Orgull es reforça amb un manifest que es llegirà aquest cap de setmana en les competicions esportives de Lleida La Paeria anima els clubs a adherir-se al manifest en respecte a la diversitat, a l’alteritat i a la dignitat de la persona

La campanya Amb Orgull es reforça amb un manifest que es llegirà aquest cap de setmana en les competicions esportives de Lleida La Paeria anima els clubs a adherir-se al manifest en respecte a la diversitat, a l’alteritat i a la dignitat de la persona

L’Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració de Colors de Ponent, del Club AEM i del Club Handbol Pardinyes, rellança la campanya de sensibilització "Amb Orgull, per a la plena inclusió i contra l’LGTBIfòbia al món de l’esport" i l’amplia amb un nou manifest que es llegirà aquest cap de setmana en els diferents partits i competicions que es disputin a la ciutat.

L’objectiu de la campanya és visibilitzar el col·lectiu LGTBIQ+ en l’àmbit de l’esport i fer reflexionar la ciutadania al voltant dels tabús que encara es produeixen en aquest món.

Els regidors Sergio González (Esports) i Sandra Castro (Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes) han presentat la renovació de la campanya i el nou manifest acompanyat de representants dels clubs i esportistes que hi participen així com del dissenyador de la imatge Xavier Martin Zuk. Les fotografies són obra de Josep M. Solé.

La iniciativa, posada en marxa en l’anterior mandat municipal, s’amplia amb el manifest i amb noves fotografies dels i de les esportistes que en són imatge: Imma Ojer, Carles Sarroca, Manel Romeu, Inés Baddi, Paula Milagros, Maria Martín, Javier García, Joseba Errazkin i Aleix Gómez.

Els autobusos urbans de les línies 4 i 5 i els OPIS (espais publicitaris urbans) lluiran durant un mes els cartells on els i les esportistes es comprometen amb el lema i els objectius de la iniciativa. També se n’han editat postals.

Per acord del Plenari del Consell Municipal LGTBIQ+ de 26 d’abril de 2018 i, a partir de la iniciativa de Consell de treballar per la no discriminació per orientació sexual i identitat i expressió de gènere dins de l’àmbit dels esports, es va pensar a fer una campanya de sensibilització que contribuís a visualitzar al col·lectiu i a l’hora, fomentar la seva inclusió en l’àmbit esportiu, un dels més complexos de normalitzar plenament.

La regidora Sandra Castro ha explicat que la campanya es reprèn coincidint amb el Dia Internacional contra la LGTBIFòbia a l’Esport que es commemora el 19 de febrer. “Aquesta data”, ha explicat l’edil, “recorda el dia que va néixer el futbolista professional anglès, d’origen nigerià, Justin Fashanu. El jugador va fer pública la seva homosexualitat en plena carrera professional i va rebre una pressió tan forta que el va dur al suïcidi l'any 1998, esdevenint un símbol en la lluita dels col·lectius LGTBIQ”.

El regidor Sergio González ha agraït als clubs i als esportistes el seu compromís amb aquesta campanya. “Volem poder transmetre a tothom que cal trencar les barreres que encara existeixen en aquest món i algunes dinàmiques” que no es corresponen amb el criteri d’igualtat i de lliure vivència de l’orientació sexual o de la identitat de gènere, ha dit González.

El manifest s'ha redactat a proposta dels clubs participants. Vol sensibilitzar la ciutadania en general i, especialment, les persones vinculades a l’àmbit esportiu, tant jugadors i jugadores, com càrrecs directius, responsables dels entrenaments i el públic. Se n’ha redactat una versió reduïda perquè es pugui llegir abans de les diverses competicions i partits.

El document expressa el compromís per treballar per afavorir el respecte a la diversitat, dins i fora del terreny de joc, garantint els missatges de respecte a l’alteritat i de dignitat de la persona.

Els i les esportistes i clubs que s’adhereixin també es comprometen a vetllar per oferir entorns segurs on la persona pugui expressar la seva orientació sexual, la seva identitat o expressió de gènere si així ho desitja. Així mateix, es facilitarà el suport i la formació necessària per garantir que les persones responsables dels clubs, dels entrenaments, els esportistes, les esportistes i les entitats vinculades al món de l’esport coneguin els conceptes LGTBIQ+ i els drets de tothom a gaudir de l’esport sense cap mena de discriminació.

Els clubs, les entitats i associacions esportives així com tothom que ho desitgi poden veure el manifest al web de Paeria i adherir-s’hi enviant un correu a dretscivils@paeria.cat o esports@paeria.cat