Lleida rep el govern municipal de Lérida (Colòmbia)
L'alcalde i els regidors de Lérida visitaran equipaments i serveis municipals
L'alcalde i els regidors de Lérida visitaran equipaments i serveis municipals
L’alcalde Àngel Ros ha rebut el govern municipal de Lérida (Colòmbia), municipi agermanat amb la ciutat de Lleida. La delegació l’encapçala l’alcalde Luís Enrique Amézquita acompanyat per regidors i responsables d’àrees municipals que, al llarg d’una setmana, visitaran equipaments i serveis de l’Ajuntament de Lleida. Fa deu anys, el 20 d’abril de 1995, es va signar l’acord d’agermanament entre les dues ciutats amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament de Lérida.
L'acte oficial de benvinguda a la delegació de Lérida ha tingut lloc al saló de sessions de la Paeria, on l'actual alcalde de la ciutat colombiana, ha signat al llibre d'or de la ciutat. Luis Enrique Amézquita ha lliurat al paer en cap dos pergamins, un del governador de Tolima i l'altre del president del Senat de Colòmbia, en els quals es posa de manifest el vincles existents entre les dues ciutats i el reconeixement a la tasca duta a terme per Lleida a la ciutat colombiana. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, per la seva banda, ha destacat "que les relacions institucionals entre pobles i ciutats enriqueixen l'intercanvi d'experiències i enforteix la realció fluïda entre els pobles" i ha manifestat la voluntat de l'Ajuntament de Lleida de continuar treballant plegats amb la ciutat agermanada en projectes com el de la creació d'un banc de llavors.
La construcció de la Casa de Cultura per a activitats socials, culturals i formatives i del Parc Infantil “Lo Marraco”, juntament amb programes de caire social i formatiu (prevenció d’embarassos adolescents, cursos d’informàtica, col·laboració en la campanya de temporers de Lleida...) han estat alguns dels fruits de l’agermanament amb Lérida tot i que la complicada situació de la zona ha dificultat l’execució d’alguns dels projectes. La Paeria, que anualment destina 66.111 euros a aquesta cooperació, ha establert recentment un Pla Integral d’Actuació a 8 anys vista per tal d’estructurar i de promoure tota l’execució d’iniciatives previstes a Lérida.
El programa de la delegació colombiana seguirà avui, després de la recepció a la Paeria, amb una estada a Sucs, on recorreran l’Ajuntament, la cooperativa, instal·lacions de rec i una granja de vaques. Fins al dia 21 de juliol, l’alcalde i els regidors de Lérida visitaran l’Hospital Arnau de Vilanova, el Casal de la Dona, centres cívics, una escola bressol i ludoteca, una empresa privada de productes biològics, el Parc Municipal de la Mitjana, la Deixalleria, l’abocador de Montoliu, la depuradora, la recollida de matèria orgànica a Pardinyes, Shalom, l’Institut Municipal de Treball, el Consorci de Promoció Econòmica, Mercolleida, l’àrea de Gent Gran i els serveis d’assistència social del barri de la Mariola.
En el marc de l’estada a Lleida, la delegació colombiana serà rebuda pel rector de la Universitat de Lleida i coneixerà el Centre de Cooperació Internacional de la UdL. També es reuniran amb la presidenta de Creu Roja a Lleida i amb la Fundació Pagesos Solidaris, amb qui visitaran els allotjaments de la campanya de la fruita. El proper 19 de juliol, se celebrarà una reunió ordinària del Comitè d’Agermanament Lleida-Lérida.
A més de l’alcalde i de quatre regidors membres del Comité de Hermanamiento, han viatjat a Lleida el gerent de l’Hospital Reina Sofia de España, un assessor de l’àrea d’economia, la coordinadora del programa “Adulto Mayor” i un representant del Comitè de Política Social de Lérida.
L’any 1985 va entrar en erupció el volcà Nevado del Ruíz. Més de 10.000 supervivents del municipi veí d’Armero van ser acollits solidàriament a Lérida, que va passar dels 5.000 als 25.000 habitants amb els conseqüents problemes de serveis i infraestructures. Dues joves estudiants de Lérida van adreçar llavors una carta a l’alcalde de Lleida per exposar-li la situació i sol·licitar ajut. Aquest fet va ser l’inici de l’agermanament.