Els Esmorzars Saludables de la Paeria arriben a uns 1.200 alumnes
Aquest programa de l’àrea de Salut Pública s’adreça a l’alumnat de 3r a 6è de primària per ensenyar els beneficis de la dieta mediterrània i per promoure l’activitat física
Els Esmorzars Saludables de la Paeria arriben enguany a 17 centre educatius de la ciutat per tal de conscienciar sobre la importància del primer àpat del dia. La iniciativa posa l’accent en la importància que té per al rendiment escolar dels nenes i les nenes, ja que l’organisme ha estat vàries hores en dejú i necessita recuperar l’energia perduda amb una bona alimentació. L’esmorzar es pot repartir en dos àpats. Per exemple, es pot fer un a casa i l’altre a mig matí a l’escola. L’aportació al rendiment escolar és tant físic com mental. Si no s’esmorza, o si es fa de manera insuficient, el rendiment escolar queda afectat i es redueix la capacitat d’atenció i de concentració.
A través d’aquest programa, s’intenta instaurar aquest hàbit perquè de ben petits i sota la responsabilitat de l’adult, es trametin bons hàbits d’alimentació. Així, s’ensenyen els aliments bàsics per a un esmorzar complet i les seves característiques nutritives. També es pretén responsabilitzar els nens i les nenes, en la mesura del possible, del seu propi esmorzar.
L’àrea de Salut Pública ha programat una nova edició, que s’adreça a alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è d’educació primària. En aquesta edició hi participaran 1.190 alumnes de 17 centres de Lleida. Aquesta setmana ha començat a Riu Segre, Joan XXIII, Joan Maragall i Magí Morera. Li seguiran Cervantes, Mirasan, Centre Esperança, Sagrada Família, Balàfia, Lestonnac, Sant Jaume, Sant Josep de Calassanç, Santa Maria de Gardeny, Segrià, Pràctiques I i FEDAC. Els Esmorzars Saludables es porten a les escoles des del 2001, amb la participació d’uns 20.500 alumnes -inclosos els d’enguany-.
La metodologia que s’aplica en els esmorzars és participativa. Els tècnics de l’àrea de Salut Pública fan l’activitat als centres, en contacte directe amb els alumnes, els professors i els tutors. Comencen amb una xerrada educativa sobre els elements que han de formar part dels esmorzars i els beneficis de la dieta mediterrània. Després se’ls ofereix un esmorzar que consisteix en pa amb oli d’oliva extra verge, una fruita i un batut de llet. L’àpat se serveix en unes estovalles individuals de paper amb la imatge de la campanya, juntament amb un díptic informatiu, amb les recomanacions sobre “el teu esmorzar saludable”. A més, es reparteixen adhesius magnètics perquè es pengin a la nevera, o en llocs visibles, que els recordi cada matí que s’ha de fer aquest àpat saludablement.
El programa municipal dels Esmorzars Saludables a les escoles de Lleida es porta a terme amb el suport de la Diputació de Lleida, el Gremi de forners de les Terres de Lleida, la Denominació d’Origen Protegida d’oli Les Garrigues i Plusfresc.
A través d’aquest programa, s’intenta instaurar aquest hàbit perquè de ben petits i sota la responsabilitat de l’adult, es trametin bons hàbits d’alimentació. Així, s’ensenyen els aliments bàsics per a un esmorzar complet i les seves característiques nutritives. També es pretén responsabilitzar els nens i les nenes, en la mesura del possible, del seu propi esmorzar.
L’àrea de Salut Pública ha programat una nova edició, que s’adreça a alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è d’educació primària. En aquesta edició hi participaran 1.190 alumnes de 17 centres de Lleida. Aquesta setmana ha començat a Riu Segre, Joan XXIII, Joan Maragall i Magí Morera. Li seguiran Cervantes, Mirasan, Centre Esperança, Sagrada Família, Balàfia, Lestonnac, Sant Jaume, Sant Josep de Calassanç, Santa Maria de Gardeny, Segrià, Pràctiques I i FEDAC. Els Esmorzars Saludables es porten a les escoles des del 2001, amb la participació d’uns 20.500 alumnes -inclosos els d’enguany-.
La metodologia que s’aplica en els esmorzars és participativa. Els tècnics de l’àrea de Salut Pública fan l’activitat als centres, en contacte directe amb els alumnes, els professors i els tutors. Comencen amb una xerrada educativa sobre els elements que han de formar part dels esmorzars i els beneficis de la dieta mediterrània. Després se’ls ofereix un esmorzar que consisteix en pa amb oli d’oliva extra verge, una fruita i un batut de llet. L’àpat se serveix en unes estovalles individuals de paper amb la imatge de la campanya, juntament amb un díptic informatiu, amb les recomanacions sobre “el teu esmorzar saludable”. A més, es reparteixen adhesius magnètics perquè es pengin a la nevera, o en llocs visibles, que els recordi cada matí que s’ha de fer aquest àpat saludablement.
El programa municipal dels Esmorzars Saludables a les escoles de Lleida es porta a terme amb el suport de la Diputació de Lleida, el Gremi de forners de les Terres de Lleida, la Denominació d’Origen Protegida d’oli Les Garrigues i Plusfresc.