Recomanacions de Protecció Civil per fer front a les altes temperatures

Davant la possible onada de calor que aquest cap de setmana pot provocar temperatures molt elevades, Protecció Civil de la Paeria recomana beure aigua freqüentment, refrescar-se, protegir-se del sol i restar en llocs frescos o climatitzats, amb especial atenció a la gent gran i als infants.

L'onada de calor que possiblement afectarà la Península Ibèrica, especialment aquest cap de setmana, pot provocar temperatures elevades. L’excés de calor no afecta totes les persones per igual, per això cal tenir precaució especialment amb la gent gran, els infants i els malalts. Protecció Civil de la Paeria fa recordatori d’algunes recomanacions bàsiques per fer front a les altes temperatures, indicades per la població en general, però sobretot per aquella considerada de risc.

  • Cal beure aigua freqüentment. Cal hidratar-se ingerint molt líquid, encara que no es tingui set. S’han d’evitar, però, les begudes alcohòliques, cafè, te o cola o que continguin molt de sucre.
  • Estar-se en llocs frescos o climatitzats. Prendre una dutxa o bany fresc, passar per l’ombra o estar-se almenys dos hores en un lloc climatitzat.
  • Baixar les persianes per evitar que el sol entri directament. No obrir les finestres a les hores de mes calor. Evitar l’ús de màquines o aparells que puguin produir calor a les hores més caloroses. A partir dels 35 graus a l’interior de l’habitatge, el ventilador només mou l’aire, no el refreda.
  • Faci menjades lleugeres, que l’ajudin a reposar les sals perdudes per la suor.
  • Eviti les activitats a l’exterior a les hores de més calor, sobretot si són intenses. Si ha d’estar-se a l’exterior procuri estar a l’ombra, empri roba lleugera i de color clar, protegeixis del sol, empri calçat fresc, còmode i que transpiri.
  • Cal estar atent a les persones més fràgils. Si una persona gran viu sola, cal visitar-la o posar-se en contacte amb ella periòdicament. Els nens de 0 a 4 anys han de beure m olt líquid, vestir-los amb roba clara i lleugera, no s’han de deixar mai sols al cotxe sota el sol o amb les finestres tancades. Si es pateix alguna malaltia crònica o es té una edat avançada cal consultar el metge sobre les mesures suplementàries que cal adoptar.