Professionals de la restauració de Lleida elaboren els àpats de Divendres Sant i Dilluns de Pasqua per als usuaris del refugi i l’alberg Jericó

Gerard Balasch (Restaurant La Huerta), Lluís Bonillo (professor de l'Escola d'Hostaleria de Lleida), Gonzalo Ferreruela (Restaurant Ferreruela) i Jordi Vidal (L’Espurna) elaboren 80 menús solidaris 8 voluntaris de la Xarxa de Solidaritat col·laboren en la disposició del menjar en carmanyoles i la Creu Roja el trasllada als dos equipaments que acullen sense sostre. La Federació d'Hostaleria de Lleida també ha participat en la coordinació de la iniciativa

Quatre cuiners de Lleida han elaborat aquest Divendres Sant i també ho faran el pròxim Dilluns de Pasqua 80 menús adreçats a les persones sense sostre, acollides al refugi del Pavelló municipal Agnès Gregori i a l’alberg Jericó. Els xefs Gonzalo Ferreruela, del restaurant Ferreruela, Jordi Vidal, del restaurant Espurna, Gerard Balasch, del restaurant La Huerta i Jordi Vidal, professor de l’ Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, s’han posat al capdavant dels seus equips per preparar els àpats especials per aquests dos dies.
Vuit voluntaris de la Xarxa Solidaritat Lleida (impulsada des de l’Ajuntament de Lleida amb motiu de la crisi de la Covid-19) ajuden en els restaurants a disposar els àpats (dinar i sopar) en carmanyoles, i la Creu Roja és l’encarregada de traslladar el menjar fins als dos equipaments.
Des de la Regidoria de Polítiques per als Drets Socials l’Ajuntament de Lleida s’agraeix la implicació d’aquests restauradors, així com de la Federació d'Hostaleria de Lleida que ha contribuït en la coordinació de la iniciativa, en la lluita contra la COVID-19 i la seva solidaritat facilitant menjar cuinat de qualitat als més vulnerables.
Les mateixes persones beneficiàries que han gaudit d’aquests àpats han volgut deixar constància del seu agraïment enregistrant uns àudios que adjuntem.
Els quatre restauradors han treballat de forma col·laborativa, centralitzant la tasca d’elaboració dels àpats en dos dels obradors dels restaurants, per tal de facilitar la logística d’aquest projecte solidari.