En marxa el programa d’actes del Sant Jordi més virtual
Les xarxes socials de l’Ajuntament de Lleida difondran aquesta celebració durant tota la setmana, amb activitats com la presentació de novetats literàries locals a través d’Instagram
L’Ajuntament de Lleida ja ha posat en marxa el programa d’activitats per la celebració de la Diada de Sant Jordi més atípica, que enguany es celebrarà principalment a través del món virtual de les xarxes socials, degut a la situació de confinament per l’emergència sanitària de la Covid-19.
El programa d’actes elaborat per la Paeria (vegeu arxiu adjunt) inclou activitats com la decoració dels balcons mitjançant roses elaborades de forma artesanal pels mateixos ciutadans i ciutadanes, amb l’objectiu de difondre després a Instagram les fotografies dels balcons guarnits durant la Diada. En aquesta mateixa xarxa, també és possible participar ja en un Trivial literari, a les stories del compte @ajuntamentdelleida. Els i les usuàries de Twitter podran donar a conèixer etiquetant @paerialleida quin és ‘El llibre de la meva vida’, explicar el per què i amb qui es voldria compartir, o bé crear fils narratius col·laboratius, en els quals es podrà participar amb un sol tuit en la creació d'una història i convidar un altre usuari a continuar-la. Tot, sempre amb l'etiqueta #lleidaviusantjordi.
Durant la Diada de dijous, a les xarxes de Paeria es faran recomanacions de literatura per un Sant Jordi feminista i a la tarda, a partir de les 17.00 hores, Lo Marraco sortirà per portar la llegenda als carrers de Lleida. Farà un recorregut per la ciutat fins a les 20.00 hores, que s’iniciarà a l’avinguda de Blondel i acabarà al parking de l’hospital Arnau de Vilanova, després de passar pels barris de Templers-Escorxador, Mariola, Camp d’Esports, Zona Alta, Pardinyes, Cappont, la Bordeta, Magraners i el Secà (vegeu el recorregut al programa).
El plat fort d’aquest atípic Sant Jordi seran les presentacions de novetats editorials d’autors locals, que s’iniciaran demà dimecres a Instagram Live, a través del compte de @ajuntamentdelleida, i presentades per Ferran Aixalà.
Els horaris són els següents:
Dimecres 22
11.30 h Joan Pifarré “Secrets de l’Horta”
11.40 h Ignasi Revés “Sol Ponent”
11.50 h Toni Gasa “Tormenta de verano”
12.00 h Eduard Batlle “Del fonoll a la neu. Antologia de textos de Miquel Lladó”
12.10 h Ramona Solé “Quaderns”
12.20 h Àngels Marzo presenta el llibre d’Antònia Vicenç “Si no dius fort el meu nom, em condemnes per sempre”
Dijous 23
11.30 h Anna Sàez “Batre records”
11.45 h Pere Rovira i Emília Rovira “En família”
12.00 h Marta Alòs “L’origen del pecat”
12.15 h Montse Sanjuan “Dues dones”
12.30 h Juan Cal “Generación 1974”
12.45 h Eulàlia Pagès, de Pagès Editors
I a la tarda:
18.30 h David Marín “Appletown”
18.45 h Jordi Casals presenta el llibre “Viatge enllunat de Joan Barceló”
19.00 h Jordi Villacampa “La ciutat dels nens i de les nenes”
19.15 h Núria Añó “El salón de los artistes exiliados en California”
19.30 h Jaume Graus, d’Editorial Fonoll
A les 20.00, un cop acabades les presentacions, es podrà seguir, a través de les xarxes socials de l'alcalde, Miquel Pueyo, la conversa literària que mantindrà el paer en cap amb l'escriptor Josep Vallverdú, declarat fill predilecte de la ciutat de Lleida per acord unànime del ple municipal, el passat 31 de gener.
Cap Sant Jordi sense l'Escata de Drac
Com ja és habitual, per Sant Jordi es publicava i difonia físicament l'Escata de Drac, el recull de relats inèdits. Enguany s'ha volgut reorientar la difusió i adaptar-la a la situació. Per aquest motiu, tant els usuaris com els voluntaris de la Xarxa Solidaritat Lleida i el personal dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria rebran un exemplar de l'edició d'enguany. A més, tothom qui ho vulgui podrà descarregar-se'n el pdf del web de la regidoria.
Així mateix, la Paeria convida la ciutadania a participar de les iniciatives de https://floristes.cat/ i https://llibreriesobertes.cat/ per ajudar els dos gremis protagonistes de la diada.