<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/33398>>.

La literatura, protagonista del segon cap de setmana del ‘desDeCasa Fest’, el festival en ‘streaming’ amb accent lleidatà

La iniciativa, impulsada per la plataforma cultural ‘Ilerdam Videas’ i que vol promocionar els autors lleidatans, acollirà lectures i dramatitzacions de Tatxo Benet, Txe Arana, Carles Giné, Mari Pau Huguet, Ferran Aixalà, Abel Folk i Margarida Troguet el dissabte 25 i el diumenge 26 En algunes de les actuacions, el públic podrà entrar en directe per fer lectures o recitar l’obra dels autors i interactuar amb els participant

La iniciativa, impulsada per la plataforma cultural ‘Ilerdam Videas’ i que vol promocionar els autors lleidatans, acollirà lectures i dramatitzacions de Tatxo Benet, Txe Arana, Carles Giné, Mari Pau Huguet, Ferran Aixalà, Abel Folk i Margarida Troguet el dissabte 25 i el diumenge 26 En algunes de les actuacions, el públic podrà entrar en directe per fer lectures o recitar l’obra dels autors i interactuar amb els participant

Les lletres i les arts escèniques prendran el relleu aquest cap de setmana del ‘desDeCasa Fest’, el festival en ‘streaming’ amb accent lleidatà, que ha sorgit en temps de confinament per la pandèmia del coronavirus. Després de posar el focus en la música, aquest dissabte 25 i diumenge 26 d’abril, les lectures i dramatitzacions en directe d’autors i actors seran les protagonistes.

Entre els lectors mediàtics que hi participaran, es troben l’empresari Tatxo Benet, l’actriu Txe Arana, el realitzador i director de Mainera TV, Carles Gené, la periodista Mari Pau Huguet, el ‘showman’ Ferran Aixalà, l’actor Abel Folk, i la vicepresidenta del Consell de les Arts i la Cultura, Margarida Troguet.
Durant algunes de les actuacions, el públic podrà participar en directe a l’espectacle, fent lectures o recitant l’obra de l’autor. Així, actors i autors interactuaran amb el públic que estarà seguint la segona part del ‘desDeCasa Fest’.
Les lectures i dramatitzacions en viu, d'uns 30 minuts de durada, es duran a terme als comptes d'Instagram dels participants. Posteriorment, es penjaran al canal de Youtube https://www.youtube.com/channel/UCf7EAA5WZtJtLwW7NVSv0Ow i a la pàgina del festival per facilitar-ne la visualització. La programació es pot consultar a la web del festival (https://www.ilerdamvideas.com/desdecasafest/
Sobre el ‘desDeCasa Fest’
En temps de confinament, la interrupció de la programació cultural als equipaments i a altres espais ha generat un augment d'iniciatives digitals gratuïtes que forneixen les llars de propostes diverses. És en aquest marc que ha sorgit el ‘desDeCasa Fest’, un nou festival en línia de música, literatura i arts escèniques a Lleida, que irromp per anar més enllà mitjançant un sistema de taquilla inversa. És a dir, l’espectador decidirà quan val cada espectacle, performance o concert i podrà aportar el que vulgui, pugui o consideri un cop finalitzat l’esdeveniment. Les aportacions del públic aniran destinades directament als autors i als actors via les plataformes Bizum o PayPal.
El tret de sortida del desDeCasa Fest, que neix amb l'esperit d'enaltir l'ofici dels artistes lleidatans i reivindicar la seva tasca, va ser el cap de setmana del 18 i 19 d'abril en la seva part musical i aquest dissabte i diumenge, l’esdeveniment se centrarà en la literatura i les arts escèniques.
PROGRAMACIÓ
‘desDecasa’ Fest
Dies 25 i 26 d’abril (Literatura i arts escèniques)
Actuacions de 30 minuts
Dissabte 25
17.00 h Jordi Villacampa, llegit per ell mateix.
17.30 h Dolors Miquel, recitada per ella mateixa, amb la col·laboració d’Alba Mascarella
18.00 h Pere Rovira, recitat per ell mateix, acompanyat de la seva filla Emilia Rovira
18.30 h Carles Sanuy, recitat per ell mateix
19.00 h Rosa Fabregat, llegida per Mari Pau Huguet
19.30 h Teresa Ibars, llegida per Violeta Porta
20.00 h Marta Alòs, llegida per Txe Arana
Diumenge 26
11.00 h Jaume Pont, recitat per Aitana Giralt
11.30 h Amat Baró, recitat per ell mateix
12.00h Joan Margarit, recitat per Abel Folk
12.30 h Jordi Pàmies, recitat per Núria Miret
13.00 h Vidal Vidal, llegit per Carles Gené
13.30 h Eduard Roure, llegit per ell mateix
17.00 h Roser Guasch, llegida per ella mateixa
17.30 h Josep Vallverdú, recitat per Tatxo Benet i Ferran Aixalà
18.00 h Pep Coll, llegit per Eduard Muntada
18.30 h Josep Borrell, recitat per Toni Vilchez
19.00 h Laia Noguera, recitada per Cristina Garcia
19.30 h Carme Romia, recitada per ella mateixa.
20.00 h Josep Maria Sala-Valldaura, recitat per Margarida Troguet
APORTACIONS VOLUNTÀRIES DELS ESPECTADORS
L'aturada de les actuacions en viu ha generat una seriosa manca d'ingressos als professionals del món de les arts, que els impulsors d’Ilerdam Videas (Pilar Bosch, Carles Hernàndez, Jordi Prenafeta i Carme Trigueros), confíen a minimitzar a través de les aportacions voluntàries dels espectadors mitjançant plataformes com Bizum i PayPal. El ‘desDeCasa Fest’ pretén, a més, gestar llocs de trobada virtuals entre públic i autors i donar a conèixer les seves creacions artístiques.
El desDeCasa Fest està organitzat per la xarxa cultural Ilerdam Videas amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Lleida, l'Orfeó Lleidatà, i amb la col·laboració de Comunicant Bona Premsa i Silvinaction.
SOBRE L’ASSOCIACIÓ ILERDAM VIDEAS
Ilerdam videas (Vegis Lleida) és l’expressió maleïda que els romans feien servir per reflectir la desventura que suposava el desterrament a l’erma i extrema Terra Ferma. Però Lleida ha trencat fa dies el malefici i avui dia, a banda de ser una ciutat amb una mida pràctica i amable és plena de talent i activitat en molts àmbits, no només el cultural: gent de primera fila en investigació biomèdica i agroalimentària, genis en TIC i grans empreses exportadores punteres en el seu sector han posat Lleida en el mapa.
Lleida bull en creativitat i en qualitat de programació hi ha cada dia esdeveniments cul- turals com per omplir dues agendes i no falta públic interessat a omplir els esdeveniments. Però no es pot tenir curiositat per allò que no sabem que existeix. Ilerdam Videas opina que fa falta impulsar una bona plataforma de difusió.
És per això que van sorgir grups de difusió cultural per Whatsapp, així com altres iniciatives que s’ofereixen com a plataformes on donar a conèixer més abastament el que es fa a Lleida en l’àmbit cultural, iniciatives com ara elsl blogs Silvinaction o apps com Sharify en són un bon exemple.
Des d’Ilerdam Videas recorden que “en els grups de difusió donem a conèixer aquestes eines, però, sobretot, pengem cartells dels esdeveniments perquè els membres s’anotin a l’agenda allò que els interessa. Vam veure, després de quasi un any de compartir esdeveniments, la necessitat de posar-nos cara i fer xarxa i amb aquest propòsit vam proposar trobar-nos el dia 29 de cada mes perquè vagi variant el dia de la setmana i així donar l’opció d’assitir-hi a tothom”
L’objectiu principal, fer xarxa, ve acompanyat de la idea de ‘fer tribu’ i de generar sinergies entre els participants. De fet, de la primera trobada, que es fa fer el 29 de gener amb la participació d’unes 60 persones, han sorgit un parell de col·laboracions que ja estan en marxa, i segurament moltes més que arribaran.