Els Serveis d’Intervenció Socioeducatius i Ciberaules ofereixen atenció educativa adaptada a les famílies per la Covid-19

La Xarxa ha aturat les atencions presencials per la situació d’emergència però no l’activitat. Fa seguiment i acompanyament virtual i telefònic per detectar possibles necessitats personals i socials. Entre altres, també dona suport escolar que es complementa amb propostes dels professionals del centre

L'Ajuntament de Lleida està prestant atenció educativa a les famílies i els seus fills/es usuàries de la Xarxa de Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS) i les Ciberaules durant el temps de confinament provocat per l’actual estat d’alarma per la covid-19. La Regidoria de les Polítiques per als Drets Socials, a través de de l`Àrea d’Infància i Família que centralitza el servei, ha reestructurat l’atenció d’aquests espais per continuar amb l’activitat i el contacte amb els seus usuaris/es. Així, la situació d’alarma ha obligat a aturar les atencions presencials, però no l’activitat. Cada servei ha adaptat a les necessitats específiques dels infants, adolescents i les seves famílies que s’atenen. Es presta de manera virtual i telefònica, i s’han establert sistemes d’actuació per seguir amb el treball corresponent amb cada cas.

Els esforços professionals s’han destinat al seguiment individualitzat segons necessitats mitjançant trucades, videotrucades i altres plataformes que permet un contacte directe i vincles amb infants i famílies, o la creació de recursos educatius. També la coordinació amb professionals implicats en cada cas i la coordinació amb els centres escolars de referència i suport educatiu. A través d’aquest servei, s’ha fet l’entrega de targetes moneder per alimentació (facilitades per la Generalitat) i material educatiu i lúdic.

A Lleida hi ha 11 Serveis d’Intervenció Socioeducativa (6 municipals i 5 no municipals) i 2 Ciberaules municipals que treballen en xarxa per donar resposta a les necessitats de la infància i famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat. Actualment la Xarxa atén 567 infants i joves. Són serveis diürns preventius de prestació bàsica garantida, fora de l’horari escolar, i que donen suport, estimulen i potencien l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i l'esbarjo. Alhora, compensen les deficiències socioeducatives de les persones ateses mitjançant el treball individualitzat, el treball grupal, el treball amb la família i el treball en xarxa i amb la comunitat.