La Paeria amplia el Servei de Guàrdia de Barri

Les zones de la Mariola, Blocs Joan Carles, Cappont/Dra. Castells, Cappont/Alacant i Pardinyes augmenten d’un a quatre els Guàrdies de Barri, que patrullaran de 7 del matí a 10 de la nit, a partir del setembre.

Les zones de la Mariola, Blocs Joan Carles, Cappont/Dra. Castells, Cappont/Alacant i Pardinyes augmenten d’un a quatre els Guàrdies de Barri, que patrullaran de 7 del matí a 10 de la nit, a partir del setembre.

Amb la voluntat de millorar el servei de proximitat de la Guàrdia Urbana, la Paeria ha impulsat una ampliació del nombre d’agents i hores d’actuació destinats a Guàrdia de Barri, que es farà efectiva a partir del setembre. Així ho ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Pere Alonso, que ha destacat que d’aquesta manera també es dóna resposta a les associacions de veïns, que valoren i reclamen la potenciació d’aquest servei. La incorporació de 5 nous agents provinents de l’Escola de Policia de Catalunya, el passat’1 de juliol, i la recuperació de 5 agents que vigilaven edificis municipals permetrà reforçar el servei de Guàrdia de Barri. Així, es passa dels 21 agents destinats a aquesta tasca a 33. L’ampliació implica augmentar d’1 a 4 agents a les zones de la Mariola, Blocs Joan Carles, Cappont/Dra. Castells, Cappont/Alacant i Pardinyes (dividit en dos sectors, s’unifica operativament). Aquests agents s’organitzen en dos parelles per cobrir dos torns consecutius que van des de les 7 del matí fins a les 10 de la nit. D’aquesta manera, el servei en aquests barris serà de 15 hores ininterrompudes. El regidor de Seguretat Ciutadana ja ha anunciat, a més, que amb la pròxima ampliació de la plantilla de la Guàrdia Urbana, i segons els estudis que ha fet la mateixa policia local, el servei de Guàrdia de Barri també s’ampliarà al Secà, Balàfia i Bordeta, per seguir amb la resta en el futur. De moment, en aquestes zones es manté la jornada partida, amb un agent per als torns de 8 a 12:30 i de 14:30 a 18:00. És a dir, 8 hores diàries de servei. Cal tenir en compte que a les zones Eix Comercial i Auditori l’horari del Guàrdia de Barri s’adapta a l’horari comercial. Així, les 8 hores es reparteixen de 9 a 13:30 i de 17:00 a 20:30. L’agent de Guàrdia de Barri desenvolupa tasques de vigilància i prevenció, però també, com a policia de proximitat, detecta problemes socials, de convivència o domèstics que, si s’escau, deriva als serveis municipals corresponents. Una de les prioritats d’aquest servei és la vigilància de l’entrada i sortida dels centres escolars.