Acord entre la Paeria i la Diputació de Lleida per habilitar l'hotel Rambla com a centre d'acollida de temporers positius per Covid-19
La corporació provincial hi destinarà fins a 300.000 euros i Lleida rebrà 72.000 euros més del Pla de Cooperació per fer front a la campanya de temporers d'aquest estiu L'alcalde Miquel Pueyo posa en relleu la importància de la cooperació institucional i demana la "implicació del Govern espanyol i la consegüent modificació de la Llei d'estrangeria per a poder assolir una societat més justa i igualitària".
La Diputació de Lleida aportarà 300.000 euros per habilitar l'hotel Rambla com a centre d'acollida de temporers i temporeres que s'hagin desplaçat als municipis de Lleida més directament implicats en la campanya de la fruita i donin positiu per Covid-19.
Amb l'acord anunciat avui i que es concretarà mitjançant un conveni entre les dues institucions, es vol evitar propagar la malaltia al conjunt de poblacions del Segrià que reben treballadors i treballadores de la fruita i concentrar en un únic punt la recuperació d'aquestes persones. Aquesta mesura també té l'objectiu de garantir que les possibles incidències de la malaltia no afectin negativament la producció fructícola de la plana de Lleida. L'hotel té un capacitat màxima de 40 persones de manera simultània amb garantia sanitària.
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha participat aquest matí en la reunió mantinguda pel president de la Diputació, Joan Talarn, amb els alcaldes dels municipis més directament implicats en la campanya de la fruita, a més de gerent de les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu, Divina Farreny. Talarn els ha traslladat l'aportació que realitzarà la Diputació per a l'habilitació de l'hotel Rambla, en una operació en què també hi intervindrà el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
El president de la Diputació de Lleida també ha anunciat la propera aprovació per ple d'un Pla de Cooperació específic per ajudar els Ajuntaments a fer front a l'increment de despeses associades a una campanya agrícola marcada per la Covid-19. El Pla té un import de 222.000 euros, dels quals 72.000 es destinaran a Lleida ciutat.
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha posat de relleu la importància de la cooperació entre administracions: "És fonamental per a garantir la correcta atenció de les persones. Ens vam comprometre a donar resposta a aquelles persones que arribaven a la ciutat arran de la temporada de recollida de fruita i hem treballat i treballem intensament perquè així sigui. El pla que presentem enguany ho demostra. Així mateix, és fonamental, també, la implicació del Govern espanyol i la consegüent modificació de la Llei d'estrangeria per a poder virar de forma més eficient cap a una societat més justa i igualitària".
Per la seva banda, el president de la Diputació, Joan Talarn, ha explicat que garantir una campanya de la fruita de Lleida en quantitat, qualitat i amb plenes garanties sanitàries per als treballadors, els habitants del Segrià i la pròpia fruita és bàsic per a no trencar la cadena de subministrament d'aliments del conjunt de la població: "Des de la Diputació de Lleida ens sumem a l'esforç que productors agroalimentaris i els mateixos ajuntaments del Segrià estan fent per a poder tenir una campanya de la fruita el més normal possible", ha destacat Talarn.