La Paeria remodela el govern municipal per donar un impuls “al compromís per garantir els drets cívics, polítics i socials de tota la ciutadania”
Mariama Sall assumeix la nova regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030, amb competències en Serveis Socials, Interculturalitat, Smart City, Parc Científic, Relacions Internacionals i Projecció Exterior. “Hem d’estar bé, però hem d’estar bé junts” i “hem d’avançar sense deixar enrere ningú”, ha dit SallSandra Castro assumeix el càrrec de tinent d’alcalde de l’àmbit social, que integrarà la nova regidoria, i l’àrea de drogodependències passa a dependre de la regidoria de Salut
Mariama Sall assumeix la nova regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030, amb competències en Serveis Socials, Interculturalitat, Smart City, Parc Científic, Relacions Internacionals i Projecció Exterior. “Hem d’estar bé, però hem d’estar bé junts” i “hem d’avançar sense deixar enrere ningú”, ha dit SallSandra Castro assumeix el càrrec de tinent d’alcalde de l’àmbit social, que integrarà la nova regidoria, i l’àrea de drogodependències passa a dependre de la regidoria de Salut
El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presentat avui en una roda de premsa telemàtica la remodelació del govern municipal que ha impulsat, aprofitant el relleu com a regidora de Regina Cairol per Mariama Sall, i que servirà per a “donar un impuls al compromís per garantir els drets cívics, polítics i socials de tota la ciutadania”. La proposta es presentarà com una modificació del cartipàs municipal que es votarà en el pròxim ple –o en la convocatòria d’un ple extraordinari.
Mariama Sall assumeix la nova regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030, que integra les competències en la gestió dels Serveis Socials que tenia la regidoria de Polítiques per als Drets Socials, ara sota el paraigua de l’àrea de la Lleida Compromesa, que dirigirà Sandra Castro com a nova tinent d’alcalde, en substitució de Jaume Rutllant, que deixa aquest lloc en passar a ser diputat provincial.
Pueyo ha justificat la integració en un mateix àmbit de la regidoria d‘Educació, Drets Civils, Cooperació i Feminismes amb la de Persones, Comunitat i Agenda 2030 perquè “tracten moltes qüestions comunes que s'abordaran transversalment, per potenciar la complementarietat i el treball comú”. “Aquesta també és una declaració d'intencions clara sobre com entenem l'atenció a les persones i les comunitats, que no volem que sigui assistencialista ni paternalista. Treballarem perquè l'ascensor social funcioni”, afegit el paer en cap. Fins ara, la regidoria de Drets Socials depenia de l’àmbit de la Lleida Justa. Pueyo ha remarcat, doncs, que l’estructura de l’equip de govern gira entorn a un heptàgon, en el qual s’ha incorporat la Lleida Compromesa.
La nova tinent d’alcalde Sandra Castro -4a tinent d’alcalde- ha repassat la reorganització de competències a l’Àrea de Polítiques de drets de les persones i relació amb la comunitat que dirigirà i ha remarcat la importància d’aquest enfocament comunitari.
A més de la política de Drets Socials, la nova regidoria també integrarà competències en el desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030, així com els àmbits d’Interculturalitat, desenvolupament de l’Smart City, el Parc Científic i Tecnològic i de Relacions Internacions i Projecció Exterior. Un altre canvi en l’organització municipal és el trasllat de la competència sobre l’atenció social a les drogodependències, que passa de Drets Socials a l’àrea de Salut.
Una visió de l’Estat del Benestar més àmplia
Per la seva part, Sall ha assenyalat que la voluntat del govern municipal amb aquesta reorganització i la creació de la nova regidoria és plantejar una visió de l’Estat del Benestar àmplia, que no es queda només en el dret social, sinó que vetlla “pel desenvolupament sostenible de les comunitats”. Ha afirmat que “hem d’estar bé, però hem d’estar bé junts” i ha afegit “i hem d’avançar però s’ha d’avançar sense deixar enrere ningú”. I ha remarcat que l’Estat del Benestar ha de garantir el desenvolupament individual de les persones i també de la comunitat on viuen, de forma sostenible.
Per fer-ho possible, ha explicat Sall, la nova regidoria se centrarà a redefinir i transformar el model tradicional d'atenció social per passar d'una visió assistencialista cap a una visió universal, centrada en la persona i amb un enfocament comunitari. Així, els seus objectius a mitjà termini seran aquest redisseny del model d’atenció social; reformular els serveis per estendre el seu abast; dignificar els espais d’atenció i millorar els itineraris dels usuaris; i crear un ecosistema d'innovació social on participin i es creïn sinergies entre els diversos agents socials de la ciutat.
Sall s’ha mostrat il·lusionada i amb moltes ganes de formar part d’aquest projecte polític.
Mariama Sall, nova regidora
Mariama Sall Sall (Lleida, 1994) és graduada en Administració i Direcció d'Empreses per la UdL i té un postgrau en Comunicació Corporativa per la UPF. La seva experiència laboral ha estat en l'àmbit de les consultories estratègiques i les agències de comunicació, abans d'incorporar-se al gabinet d'alcaldia l'any passat com a Assessora Tècnica Especial de Coordinació. En el pròxim ple assumirà la seva condició de regidora, en substitució de Regina Cairol, com a número 8 en la llista electoral d’ERC a les eleccions de l’any passat.
Reorganització dels àmbits i les comissions informatives
L’acció del govern municipal s’estructura ara en un heptàgon (afegeix un àmbit més), que manté al nucli la Lleida segura i entorn al qual giren la Lleida valenta, emprenedora, connectada, saludable, justa, propera i, com a nou àmbit, compromesa. En aquesta direcció, s’han determinat els set àmbits i comissions informatives:
Set àmbits/comissions informatives
1. Polítiques de gestió del govern obert, economia i participació (Lleida Valenta)
2. Polítiques de gestió de la seguretat i civisme (Lleida Segura)
3. Polítiques de la gestió urbanística i mobilitat (Lleida Connectada)
4. Polítiques de la gestió i promoció de l'habitatge i transició energètica (Lleida Justa)
5. Polítiques de gestió cultural i de joventut (Lleida Propera)
6. Polítiques de drets de les persones i relació amb la comunitat (Lleida Compromesa, Justa i Saludable)
7. Polítiques de gestió de la promoció de la ciutat (Lleida Emprenedora)