Cicle de conferències informatives per a persones temporeres en situació irregular
L’àrea de Drets Civils i Cooperació, en col·laboració amb el Col·legi de l'Advocacia de Lleida, ha programat xerrades fins el 10 de setembre, sobre els drets de les persones temporeres de la ciutat, i els procediments legals a dur a terme. Demà dijous, a les 20h, es parlarà sobre els drets laborals
L’Ajuntament de Lleida ha organitzat un cicle de ponències informatives per a persones temporeres en situació irregular perquè puguin accedir a la informació i tinguin eines per regularitzar la seva situació. Les xerrades són temàtiques i es fan conjuntament amb la Comissió de defensa dels Drets Humans i estrangeria del Col·legi de l'Advocacia de Lleida, en el marc del conveni signat amb l’àrea de Drets Civils i Cooperació. Aquest conveni dona suport i formació en el procediment administratiu, orientació jurídica i mediació de les persones migrades per al foment de la convivència i la cohesió social de la ciutat.
Demà dijous, la xerrada serà sobre els drets laborals, a càrrec d’Alexandra Cornudella, del Col·legi de l’Advocacia. Li seguiran la renovació de documentació de l’atur (27 d’agost), amb Jacqueline Julve; la renovació de documentació d’estrangeria (3 de setembre), amb Marta Oliver, i mediació (10 de setembre), amb Anna Montull. El cicle es fa en dijous, a les 20 h, a l’exterior del pavelló 3 de Fira de Lleida, als Camps Elisis. Les xerrades van començar el 23 de juliol i en les dues sessions que s’han fet s’ha parlat de la regularització i l’arrelament, amb Estefania Solé i Lourdes Martínez, respectivament.
Entre altres, el Col·legi de l'Advocacia de Lleida garanteix l'efectivitat del dret de la ciutadania a la defensa i el respecte dels seus drets fonamentals. En concret, el Col·legi organitza els serveis d'assistència jurídica gratuïta i d'assistència al detingut a través dels corresponents torns d'ofici. També s'encarrega de l'organització i la prestació dels diversos serveis d'orientació jurídica, en especial, l’assessorament i orientació jurídica i mediació de les persones estrangeres. A través del conveni amb la Paeria es treballa conjuntament i per fomentar la cohesió social i la convivència a la ciutat, amb estratègies i metodologies per a la integració de les persones migrades, reforçant aquests camps de l’assessorament, la formació, la orientació jurídica i la mediació.
El cicle està organitzat per la Paeria i el Col·legi amb el Foccs -el Fòrum Ciutadà per la Cohesió Social de Lleida-, amb la col·laboració de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania i el Fons social europeu.