Sergi Talamonte demana al Consell del Segrià que sigui diligent i transparent en el repartiment dels 4 milions d’euros d’ajuts concedits per la Generalitat

Reclama en nom de la Paeria que es tingui en compte el pes de la ciutat de Lleida com a capital econòmica per salvar comerços i establiments d’hostaleria i serveis

El tercer tinent d’alcalde de la Paeria, Sergi Talamonte, ha reclamat avui al ple del Consell Comarcal del Segrià, en representació de l’Ajuntament de Lleida, que es tramitin amb la màxima agilitat i transparència els ajuts per donar suport als sectors del comerç i l’hostaleria, afectats per les restriccions decretades aquest passat mes de juliol pels rebrots de Covid-19 a la comarca.

El Consell Comarcal del Segrià vehicularà l´ajuda de 4 milions d’euros que aporta la Generalitat per reactivar els serveis dels municipis de la comarca afectats econòmicament, especialment aquells que van haver d’adoptar mesures més severes, entre els que hi ha Lleida, a més de sis poblacions més del Baix Segre.

Talamonte ha demanat com a tinent d’alcalde de la Paeria i en nom de l’Ajuntament de Lleida al president del Consell, David Masot, que el repartiment d’aquests 4 milions d’euros es faci amb criteris d’absoluta transparència i que es tingui en compte la dimensió de l’impacte que ha tingut aquest nou confinament en el comerç, l’hostaleria i els serveis de la ciutat de Lleida a l’hora de fer efectiu el repartiment del fons. “Lleida, com a capital d’una àrea d’influència econòmica indiscutible, concentra la majoria d’empreses, treballadors i autònoms que ho estan passant malament per culpa de les restriccions decretades pel Govern i, per tant, aquest major pes també ha de tenir traducció en la proporció en què es reparteixin aquests 4 milions entre els municipis del Segrià”.

Així mateix, també ha remarcat que cal que la gestió per fer arribar els diners a la gent afectada es faci el més ràpidament possible “per mirar de pal·liar situacions que, en molts casos, han posat moltes petites empreses, comerços i locals d’hostaleria al límit del tancament”.