Els bars i restaurants de Lleida podran obrir el seu interior amb un aforament del 50%
La mesura serà efectiva en breu, quan es publiqui la resolució al DOGC. El consum als establiments s’haurà de fer sempre en taula i adoptant igualment les mesures de protecció corresponentsL’alcalde accidental Sergi Talamonte ha celebrat que les demandes de l’equip de govern de la Paeria s’hagin tingut en compte per pal·liar les conseqüències de la Covid-19 en el sector, que està passant per un moment molt complicat. També ha dit que estaran atents a les ajudes a què es va comprometre la Generalitat per agilitzar-les
Els bars i restaurants de la ciutat de Lleida podran obrir el seu interior limitant el seu aforament al 50% de l’autoritzat i el consum s’haurà de fer sempre en taula. El Procicat ha informat aquest dilluns al matí de la mesura, que serà efectiva en breu, tan bon punt es publiqui la Resolució al DOGC, i que es fa extensiva als municipis del Segrià que també estaven afectats per la mateixa restricció. L’alcalde accidental, Sergi Talamonte, ha assegurat que era una notícia esperada i ha celebrat que s’hagin tingut en compte les demandes de l’equip de govern de la Paeria per ajudar a pal·liar les conseqüències que la pandèmia de la Covid-19 està causant en el sector. Talamonte ha lamentat la situació en què es troben els establiments i que en un moment tan complicat “necessitaven aire per garantir la seva subsistència”. De la mateixa manera, l’alcalde accidental ha remarcat que amb això “no n’hi ha prou” i que estaran atents a les ajudes a què es va comprometre la Generalitat per agilitzar-ne l’accés, com ja va deixar palès, tal com va deixar palès al Consell Comarcal del Segrià, que serà l’encarregat de gestionar-les.
L’evolució de la pandèmia està sent favorable encara que la situació continua sent compromesa. Per això, Talamonte ha incidit en què cal extremar les precaucions i no baixar la guàrdia, aplicant les mesures de seguretat de distància, higiene de mans i mascareta, i ha afegit que el sector de la restauració i l’hoteleria haurà d’anar en compte en la mateixa mesura que ho ha de fer la ciutadania en general. “Hem de ser cursos i responsables”, ha dit, “ens ho juguem tot. Pel que cal buscar un equilibri entre la protecció de la salut i l’activitat econòmica a la ciutat.
L’Ajuntament de Lleida, a través de la Guàrdia Urbana, està fent un treball permanent d’informació i de recomanacions en el sector de la restauració perquè es compleixin les mesures de seguretat i actua amb l’obertura d’actes en aquelles situacions en què és necessari, com ho ha fet en 5 ocasions els últims dies.