La Paeria publica la licitació de les firetes que canvien de model de gestió i s’adjudicaran per parcel·les

L’Empresa Municipal d’Urbanisme ha fet públic el plec de condicions per adjudicar espais del recinte de les firetes, a l’antiga Hípica, per instal·lar atraccions i altres activitats a les Festes de la Tardor Els preus s’han reduït per ajudar els firaires a pal·liar les conseqüències arran de la Covid-19

L’Empresa Municipal d’Urbanisme ha fet públic el plec de condicions per adjudicar espais del recinte de les firetes, a l’antiga Hípica, per instal·lar atraccions i altres activitats a les Festes de la Tardor Els preus s’han reduït per ajudar els firaires a pal·liar les conseqüències arran de la Covid-19

L’Ajuntament de Lleida, a través de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), ha convocat la licitació per a l’adjudicació de parcel·les del recinte de firetes, situat a la finca de l’antiga Hípica, al camí de Grenyana, per instal·lar-hi atraccions i altres activitats, com casetes de fira o establiments d’alimentació. L’adjudicació de les parcel·les és per a les Festes de la Tardor i estableix el període que va del 24 de setembre al 4 d’octubre. La presentació de sol·licituds finalitza el 4 de setembre, a les 14 h, i s'ha de fer a les oficines de l’EMU, que és la propietària del terreny. A més, serà l’encarregada de coordinar l’esdeveniment i de licitar els espais, així com d'elaborar una borsa d'espera per cobrir les vacants que es puguin produir. 

L’alcalde accidental Sergi Talamonte ha explicat que el model de gestió de les firetes canvia i que les parcel·les s’adjudicaran per separat. És a dir, en comptes d’adjudicar tot el recinte a un operador, empresa o entitat perquè ho gestioni, es farà parada a parada, seguint el model que s’utilitza als mercats de dijous i dissabte a Camp d’Esports i Barris Nord. Segons ha dit, és un model que també s’aplica a altres ajuntaments. Això permetrà que es puguin anar licitant les altes i les baixes, quan es produeixin. D’aquesta manera, cada firaire mantindrà la relació directament amb l’administració.
Un dels aspectes que ha subratllat l’alcalde accidental ha estat la reducció dels preus per intentar pal·liar les conseqüències que la Covid-19 ha provocat en el sector. “Som conscients que la situació es complicada i que els firaires poden veure minvats els ingressos per la disminució de públic. Per això, hem decidit ajustar els preus perquè sigui més rentable”. L’adjudicació de la parcel·la inclourà el subministrament d’aigua, la seguretat i la neteja del recinte, així com la publicitat de l’esdeveniment.
El recinte es dividirà en cinc zones: atraccions d’adults, atraccions infantils, establiments d’alimentació, casetes de fira (jocs d’atzar i d’habilitat) i novetats. Com és habitual, es fixarà un dia a preus populars, que serà el 25 de setembre.
Per a cada adjudicació de parcel·la caldrà presentar una sol·licitud diferent. L’EMU distribuirà la ubicació de cada aparell o instal·lació en funció dels espais i la tipologia. Les peticions hauran d’anar acompanyades de la documentació corresponent, com acreditar la solvència tècnica i econòmica, la pòlissa d’assegurança, etc.
L’Ajuntament de Lleida té previst reunir-se amb els firaires per explicar el nou model que s’aplicarà i per facilitar-los la informació necessària per resoldre dubtes o que pugui ser del seu interès.

Per a més informació sobre el plec de condicions, consular el web de l'EMU