Reunió de seguiment del Centre de Coordinació Municipal sobre la Covid-19

A la trobada setmanal d’aquest dilluns s’ha parlat, entre altres qüestions, de la tendència a la baixa de les dades i de les noves mesures anunciades sobre el consum de tabac

A la trobada setmanal d’aquest dilluns s’ha parlat, entre altres qüestions, de la tendència a la baixa de les dades i de les noves mesures anunciades sobre el consum de tabac

L’alcaldessa accidental Jordina Freixanet ha presidit aquest dilluns la reunió setmanal del Centre de Coordinació Municipal (Cecopal) per fer seguiment de l’afectació de la crisi sanitària per la Covid-19 a la ciutat. Les darreres dades mèdiques constaten que la tendència segueix a la baixa. La taxa reproductiva a Lleida està per sota de l’1 (es troba en el 0,8 %) i el decrement setmanal s’estableix en el 17,8%. Hi ha 130 hospitalitzacions, en els diferents equipaments sanitaris, 19 dels quals a l’UCI. Malgrat la que s’està aplanat la corba, Freixanet ha apuntat que, tal com s’està reiterant aquests dies, “no podem baixar la guàrdia. Les dades indiquen que la situació a la regió sanitària de Lleida està millorant, però cal actuar amb responsabilitat, i agraïm i valorem l’esforç que està fent la ciutadania per aconseguir-ho. ”

A la reunió s’ha comentat que la Generalitat podria publicar aquesta setmana el Decret on es concretin les mesures anunciades per l’Estat espanyol sobre el consum de tabac. S’estarà pendent de la seva publicació al DOCG per saber com es concreten les mesures i quan entren en vigor.

Un altre dels punts que s’ha avaluat és el funcionament dels serveis municipals que estan actius i que s’està desenvolupament amb normalitat. Ente altres, hi ha piscines municipals, els refugis climàtics, les estades per a nens i nenes o les activitats del programa Fase Cultura.