La Paeria publica el Registre d’activitats de tractament al web municipal

L’ajuntament presta serveis públics que requereixen dades personals pel que cal determinar el tractament que se’n fa. El RAT té a veure amb el compliment legal i la gestió de la protecció de dades de les persones físiques

L’ajuntament presta serveis públics que requereixen dades personals pel que cal determinar el tractament que se’n fa. El RAT té a veure amb el compliment legal i la gestió de la protecció de dades de les persones físiques

L’Ajuntament de Lleida ha publicat al seu web el Registre d’activitats de tractament (RAT) per donar compliment a l’obligació legal en matèria de protecció de dades, tal com recull el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD). Està vinculat a la gestió de la protecció de les persones físiques en el tractament de les seves dades personals i la lliure circulació. El reglament recull els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, limitació, portabilitat i oblit, de les persones afectades. Per exercir aquests drets, es pot fer presentant una sol·licituds genèrica al registre general o contactant amb el Delegat de Protecció de Dades (DPD) (dpd@paeria.es / 973 67 67 80 67 / C. Salmerón, 1).

La publicació del RAT i altres accions relacionades demostra la conformitat amb la RGPD i n’acredita el compliment, seguint el principi de responsabilitat activa que determina el mateix reglament. L’Ajuntament presta serveis públics, vinculats a diferents àrees, amb activitats que requereixen dades personals, pel que cal determinar quin tractament es dona a aquestes dades, si es fa de manera automatitzada o no, parcial, etc. És a dir, el RAT estableix la informació sobre el tractament que és responsabilitat de l’Ajuntament.

Les Administracions públiques han de fer públic un inventari de les activitats de tractament accessible per mitjans electrònics, a través d’un RAT, i es configura com a el punt de partida en la gestió de la protecció de dades. El Delegat de protecció de dades és un garant del compliment de la normativa de protecció de dades a l’Ajuntament de Lleida, els seus organismes autònoms (Institut Municipal d'Ocupació “Salvador Seguí” i Turisme de Lleida) i les Entitats Municipals Descentralitzades (Sucs i Raimat). Les seves funcions estan recollides en l’article 39 del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament europeu i del Consell, de 27 d’abril de 2016.