<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/33856>>.

Les beques Art i Natura a la Creació 2020 ja tenen guanyadores

Coco Moya, amb el projecte “De Geomancia sonora o el paisaje como partitura”, i Míriam Isasi, amb “Estrato Líquido” han estat les artistes seleccionades d’entre els 62 treballs presentatsEl Centre d'Art La Panera convoca anualment les beques per promoure la investigació i la creació en el camp de les arts visuals

Coco Moya, amb el projecte “De Geomancia sonora o el paisaje como partitura”, i Míriam Isasi, amb “Estrato Líquido” han estat les artistes seleccionades d’entre els 62 treballs presentatsEl Centre d'Art La Panera convoca anualment les beques per promoure la investigació i la creació en el camp de les arts visuals

Les Beques Art i Natura a la Creació, convocades anualment pel Centre d’Art La Panera, ja tenen artistes guanyadores. Coco Moya (Gijón, 1982), amb el projecte “De Geomancia sonora o el paisaje como partitura”, i Míriam Isasi (Vitoria-Gasteiz,1981), amb el projecte Estrato Liquido, han estat premiades en la convocatòria d’aquest 2020 de les beques. Les artistes guanyadors tindran l’oportunitat de produir els projectes premiats al Centre d’Art i Natura de Farrera, una residència de treball per a artistes i investigadors d’arreu del món.

De titularitat municipal, aquest centre està gestionat per l'associació sense ànim de lucre, els Amics del CAN. El poble de Farrera (25 habitants i 1.360 m) està situat al cor dels Pirineus Catalans, al Pallars Sobirà. Gaudeix d’un entorn privilegiat i tranquil, que es considera ideal per a la reflexió, la inspiració i la creativitat.

Les beques tenen una dotació de 15.700 € que es distribueixen en dues beques de producció de 4.000 € cadascuna i en els costos de dos mesos de residència per a cada artista.

Davant la situació excepcional d’aquest 2020, per la crisi ocasionada per la Covid-19, el jurat ha procedit a la selecció de dos finalistes, perquè en el cas que les dues premiades es vegin amb impediment de poder realitzar la beca, es pugui dur a terme en l’ordre descrit a continuació. Els dos seleccionats són:
-Jorge Isla (Huesca, 1992), amb el projecte “Relaciones de mútua transformación”.
-Paola Ruiz Moltó (Alacant, 1978), amb el projecte “Escuchar el lenguaje de los árboles”.

Jurat
El jurat, reunit el 20 d’agost, ha estat integrat per:
-Pere Bascones, president de l'Associació d'Amics del Centre d'Art i Natura de Farrera.
-Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí.
-Roser Sanjuan en respresentació de Cèlia del Diego, Directora del Centre d'Art la Panera de Lleida.
-Juan Guardiola, director del Centro de Arte y Naturaleza d’Osca.
-i Alfredo Puente, curador de la Fundación Cerezales Antonino y Cinia.

Beques Art i Natura al a Creació

El Centre d’Art La Panera convoca les beques en col·laboració amb el Centre d'Art i Natura de Farrera, el Centro de Arte y Naturaleza d’Osca, el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí i la Fundación Cerezales Antonino y Cinia de Cerezales del Condado, per promoure la investigació i la creació en el camp de les arts visuals

Fins ara han guanyat les Beques Art i Natura a la Creació els següents artistes: Martín Llavaneras i Eulàlia Valldosera (edició 2016), Joan Pallé i EstibalizSadabaMurguia (edició 2017), Marco Noris i Olga Olivera-Tabeni (edició 2018) i Isabel Barios Ibars i Francisco Navarrete (edició 2019).