La Paeria col·laborarà amb Salut en els cribratges massius amb PCR que comencen divendres a la tarda a Balàfia
L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, de 18 a 40 anys, per trencar les cadenes de transmissió i tenir una foto del moment per anticipar la tornada a l’escola
L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, de 18 a 40 anys, per trencar les cadenes de transmissió i tenir una foto del moment per anticipar la tornada a l’escola
L’Ajuntament de Lleida col·laborarà amb el Departament de Salut en els cribratges massius amb PCR que està previst fer a diferents barris de la ciutat. El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora de Salut, Montse Pifarré, s’ha reunit amb la gerent de la Regió Sanitària d Lleida, Divina Farreny, per parlar de com es duran a terme les proves i en quines àrees bàsiques de salut. Pueyo ha indicat que demà passat, dia 28 d’agost, a la tarda, s’iniciaran els PCR al barri de Balàfia i que durant el dia d’avui es determinarà la planificació dels dies i els següents barris on es faran. El més probable és que les proves es realitzin als centres cívics, tot i que cal concretar-ho. En aquest sentit, en el marc de les competències, capacitats i disponibilitat d’espais i recursos, l’alcalde ha mostrat la voluntat de col·laborar i exercir una “cooperació plena” per tirar endavant amb els cribratges.
La gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Divina Farreny, ha explicat que hi ha un doble objectiu amb les proves PCR que es projecten a Lleida: d’una banda, detectar les persones asimptomàtiques per fer el corresponent aïllament i trencar les cadenes de contagi. De l’altra, veure el nivell de transmissió i tenir una foto del moment per anticipar-se a la tornada a l’escola. Segons ha explicat, es prioritzen els barris d’acord a les taxes d’incidència. Es començarà divendres a Balàfia i durant el dia d’avui es detallarà els dies i en quins barris continuaran les proves.
Les proves PCR van dirigides a una població asimptomàtica de 18 a 40 anys, amb més contacte social i més cadenes iniciades, per trobar aquestes persones i el seu entorn (família, amics, infants..) i aturar la transmissió.
Farreny ha afirmat que es continua en una situació de “pau tensa”. Hi ha 108 persones ingressades a la xarxa sanitària pública i privada, amb 21 persones a l’UCI. Per això, ha incidit en la importància de les conductes preventives de les persones, amb la distància, la reducció de la interacció social, l’ús de la mascareta i el rentat de mans. La gerent de la Regió Sanitària de Lleida ha explicat que les PCR ajuden a tenir una imatge del moment i a prendre decisions sobre les accions a emprendre per trencar les cadenes. Però ha remarcat que és decisiu prendre consciència sobre les conductes preventives amb les quals s’hauran de conviure els pròxims mesos.