<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/33868>>.

Aquesta setmana es reprenen els tests PCR massius per detectar la Covid-19 als centres cívics del Centre Històric, Balàfia i Mariola

Demà es faran les proves a veïns d’entre 18 i 40 anys del Centre Històric i Rambla Ferran-Noguerola; dimecres, als de Pardinyes i el Secà de Sant Pere; i dijous, als de la Mariola

Demà es faran les proves a veïns d’entre 18 i 40 anys del Centre Històric i Rambla Ferran-Noguerola; dimecres, als de Pardinyes i el Secà de Sant Pere; i dijous, als de la Mariola

Els centres cívics del Centre Històric, Balàfia i la Mariola acolliran aquesta setmana nous tests PCR massius per detectar persones contagiades de Covid-19, que puguin estar passant la infecció sense símptomes, i als seus contactes estrets que hagin pogut tenir una exposició de risc. El dispositiu, organitzat pel departament de Salut, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i la Paeria, està adreçat a veïns de Lleida d'entre 18 i 40 anys, tal com ja es va fer divendres passat a Balàfia, quan es van dur a terme 200 proves PCR.

Els horaris són els següents:

Demà dimarts, 1 de setembre, al Centre Cívic del Centre Històric de 9:30 a 13:00 i de 15:00 a 19:00 h. Es faran proves a veïns del Centre Històric i Rambla Ferran-Noguerola.

Dimecres, 2 de setembre al Centre Cívic de Balàfia, de 09:30 a 13:00 i de 15:00 a 19:00 h. Es faran proves a veïns de Pardinyes i del Secà de Sant Pere.

Dijous, 3 de setembre al Centre Cívic de la Mariola, de 09:30 a 13:00 i de 15:00 a 19:00 h. Es faran proves als veïns de la Mariola.

Les proves tenen per objectiu contenir les cadenes de transmissió després que en els darrers dies s'hagi detectat un repunt de contagis a Lleida. Els tests són gratuïts i per fer-se'ls no cal reservar hora. S'ha de portar el DNI, per acreditar que es viu al barri, i la targeta sanitària per facilitar la filiació. Els resultats es podran consultar per internet en 48 hores i Salut destaca la importància d'aïllar-se fins a tenir-ne el resultat i de seguir la quarantena en cas de ser positiu. Per a resoldre qualsevol dubte, es pot trucar al número 061.

La Paeria dona suport a aquesta iniciativa mitjançant personal de la regidoria de Participació Ciutadana, voluntariat de Protecció Civil i agents cívics i en coordinació amb la prefectura de la Guàrdia Urbana i el tècnic de Protecció Civil. A més, es facilita el material necessari per fer les proves, com taules, cadires, útils de neteja, etc.