<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/33869>>.

La Paeria treballa per afavorir l’activitat econòmica, educativa i social amb la màxima seguretat

La tinent d’alcalde Jordina Freixanet ha apuntat que la voluntat de l’equip municipal és que les Festes de la Tardor es mantinguin i que s’estan adaptant les activitats i els protocols perquè hi hagi l’equilibri necessari davant la crisi sanitària per la Covid-19

La tinent d’alcalde Jordina Freixanet ha apuntat que la voluntat de l’equip municipal és que les Festes de la Tardor es mantinguin i que s’estan adaptant les activitats i els protocols perquè hi hagi l’equilibri necessari davant la crisi sanitària per la Covid-19

Els portaveus dels grups municipals s’han reunit avui a Paria per avaluar les dades sanitàries a la ciutat i avançar pel que fa al calendari d’activitats dels pròxims dies. La tinent d’alcalde Jordina Freixanet ha explicat que la situació sanitària a la ciutat de Lleida està en una situació de “calma tensa” o “calma vigilant” en què no es pot relaxar el comportament. Aquesta setmana s’estan fent els cribratges a diferents barris de la ciutat que, com ha dit Freixanet, ajudaran a tenir una imatge més concreta de com està Lleida i situar-la per a l’inici del curs escolar i de cara al pròxims mesos.
S'ha parlat sobre dues cites rellevants a la ciutat aquest mes de setembre: les Festes de la Tardor i la Fira de Sant Miquel. Freixanet ha indicat que l’aposta de l’ajuntament és mantenir ambdues celebracions i que s’està ajustant la manera, respectant els plans sectorials del procicat, totes les mesures de protecció i de sanitat, i garantint la seguretat. “Tenim l’experiència del programa “Fase Cultura”, en què artistes locals han pogut actuar seguint els protocols i estem contents del resultat obtingut. Preveiem que les festes es puguin desenvolupar en el mateix context de prudència, davant l’alerta pel coronavirus, però que, alhora, es pugui gaudir d’uns dies en família i socials” i ha afegit que “el compromís de l’equip de govern, i així també ho han manifestat els portaveus dels grups municipals, és que s’ha de mantenir l’equilibri, perquè la ciutat pugui recuperar-se en l’àmbit econòmic, educatiu i social, vigilant i sent prudents en les decisions i complint les indicacions sanitàries”.
En la reunió d’avui, la primera presencial després del ple de juliol i que ha estat presidida per l'alcalde, Miquel Pueyo, també ha servit per comentar alguns actes pròxim en el calendari, com la Junta Local de Seguretat posposada al juliol i que tindrà lloc dilluns, la voluntat que les comissions segueixin funcionant telemàticament o la possibilitat de celebrar el primer Ple municipal híbrid aquest mes de setembre.