<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/33887>>.

L'Imo reforma i amplia espais per adaptar-se als requeriments de la Covid-19

Les obres les realitzen alumnes treballadors de construcció, fusteria, pintura i soldadura del programa de la Casa d'Oficis

Les obres les realitzen alumnes treballadors de construcció, fusteria, pintura i soldadura del programa de la Casa d'Oficis

Alumnes del programa Casa d’Oficis de l’Imo estan finalitzant les obres d’adaptació de les instal·lacions de l’Institut municipal d’ocupació per complir els requeriments de la Covid-19. La tinent d’alcalde i regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos, ha explicat que la finalitat dels canvis que s’estan fent a les instal·lacions de l’IMO és “facilitar que es pugui mantenir la distància reglamentària entre persones i esdevenir un entorn segur de manera que l’alumnat i el personal docent assumeixin el mínim risc”.

Campos ha remarcat que “l’objectiu principal és poder reprendre les classes amb tota normalitat, tot complint la normativa requerida pel departament d’Educació i que d’aquesta manera els cursos puguin continuar. La situació és prou preocupant perquè hi dediquem tots els esforços ”. La tinent d’alcalde també ha posat de manifest la importància de poder donar continuïtat a tota la formació i que “no ens aturem, donada la situació tant preocupant amb tant increment de l’atur i la incertesa de com acabaran alguns ERTOS.” Campos ha afegit que “és el moment de fer tot el possible perquè la gent continuï formant-se i puguin accedir a un lloc de treball digne”.
L’Imo ja comptava amb aules adaptades per a grups de 10 persones i això ha fet possible que l’activitat s’hagi pogut realitzar aquests darrers mesos. Ara s’està treballant per adaptar les instal·lacions, tenint en compte que també s’hi imparteix formació per a grups de 15 persones. Per adaptar l’espai s’han tombat parets, s’està canviant la distribució del mobiliari i s’estan pintant de nou les aules.

Aquesta obra s’adequa al pla d’actuació que recomana Departament d’Educació de la Generalitat. El programa Casa d’Oficis és un projecte que gestiona l’Ajuntament de Lleida a través de l’Imo, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.


Els tallers pràctics, en funcionament des del juny

El 25 de maig i després de l’estat d’alarma, l’equip tècnic de l’IMO va reprendre l’activitat presencial. Els grups d’alumnes dels programes subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (Casa d’Oficis i Aprenentatge per a la Professionalització) es van incorporar de nou als tallers al mes de juny, continuant amb l’activitat formativa que havien iniciat al desembre de l’any 2019. Cal remarcar que les classes pràctiques de pintura, construcció, soldadura , fusteria, electricitat i perruqueria requereixen d’un aprenentatge pràctic que no es pot fer de manera telemàtica.Des del primer dia en què l’alumnat es va incorporar a l’IMO les mesures de seguretat i higiene se segueixen com marquen els protocols: mascareta obligatòria, distància, desinfecció i higiene, ventilació, torns de descans...
 
El dia 14 de setembre està previst reprendre les activitats formatives amb la incorporació a l’IMO dels alumnes del programa transició al treball. En aquests moments s’està fent la matriculació per als cursos auxiliar de vendes i auxiliar d’hoteleria, programa que es desenvolupa amb la col·laboració del departament d’educació.
Està previst que a finals d’any i també a principis del 2021 s’iniciïn noves activitats formatives vinculades a un nou projecte singular adreçat a joves, que inclou orientació i formació que el SOC ha atorgat a l’IMO.