El Roser torna a concentrar l’ofrena floral amb motiu de la Diada

L’alcalde Miquel Pueyo diu que cal persistir en les reivindicacions nacionals de Catalunya i reclama la necessitat d’una amnistia, per reparar la situació anòmala del país, amb empresonats i persones exiliades

L’antic convent del Roser ha tornat a ser enguany el punt de concentració de la majoria de partits i entitats ciutadanes de Lleida que durant el matí han volgut participar en l’ofrena amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

El paer en cap, Miquel Pueyo, que ha participat en l’ofrena amb companys del seu partit, ha remarcat la singularitat de la Diada, que no podia deslliurar-se de l’impacte i transformació que havia introduït la Covid-19, limitant espai i aforaments, “sobretot havent viscut des del 2012 diades d’una enorme intensitat”.
Tot i això, l’alcalde de Lleida diu que no és moment per a lamentacions per la modificació de les formes, i apunta que, a més d’obrir-se una etapa de reflexió i recomposició, cal projectar-se cap al futur. “No hem d’analitzar mai l’evolució de la història en funció dels temps de la vida de les persones per molt difícil que sigui, sinó que ho hem de fer en funció dels temps de la vida de les famílies i de la societat”, ha dit.
Miquel Pueyo ha volgut tenir un record especial per Víctor Torres, amb qui va compartir la celebració d’altres diades. “Amb la mateixa il·lusió que veníem amb ell al Roser durant els anys 80, avui hi tornem amb altres circumstàncies. I demà o en el futur, quan calgui, tornarem a ser-hi, perquè la persistència de les reivindicacions nacionals de Catalunya i l’existència d’una situació anòmala, amb empresonats i persones exiliades, ens obliguen a fer esment de la necessitat d’una amnistia. Una reparació perquè el panorama polític a Catalunya, des de les bases del diàleg, pugui reprendre el full de ruta, que ens permeti sortir de la situació actual”. Tall de veu M. Pueyo. 

A més de l’antic convent del Roser, la Seu Vella ha estat l’altre indret representatiu de la ciutat escollit per diverses formacions polítiques i entitats socials per fer les ofrenes florals amb motiu de la Diada.