Miquel Pueyo destaca la confiança de les famílies en la seva comunitat educativa i els esforços fets per facilitar un retorn segur a les aules

Sandra Castro: “si en algun moment es pot parlar d’algun tipus de normalitat és avui que, finalment, els infants, després de sis mesos, poden tornar als centres”

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i la regidora d’Educació, Sandra Castro, han visitat avui les escoles Pardinyes i Magí Morera, l’Escola Bressol Parc de Gardeny i l’INS Castell dels Templers coincidint amb el primer dia de curs que ha estat, també, la jornada del retorn presencial a les aules des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19.

L’habitual recorregut del paer en cap i de la regidora d’Educació a diferents centres escolars s’ha fet enguany amb totes les cauteles del context del coronavirus i, per aquest motiu, no han accedit a les aules o a espais comuns interiors i han saludat breument els equips directius a les entrades de les instal·lacions.

Miquel Pueyo ha destacat el gran esforç que s’ha fet en molts fronts i per part del Departament d’Educació i de l’Ajuntament de Lleida perquè el retorn a l’escola sigui en les millors condicions. En el cas de la Paeria, i a banda de la gestió directa de les Escoles Bressol, s'ha treballat en competències com la neteja dels centres o en el control dels accessos i mobilitat que regula la Guàrdia Urbana. Però “el més destacable”, ha asseverat el paer en cap, “és l’esforç i el gest de confiança que suposa, per part de les famílies, sentir-se segures amb la comunitat educativa que han triat per als seus fills”.

L’alcalde ha assenyalat que la situació actual és “molt distòpica per a tothom però és evident que l’educació dels infants, malgrat les oportunitats que genera la tecnologia, té un element de socialització i de relació personal molt important”. Pueyo ha afegit que la situació sanitària, segurament, pot experimentar oscil·lacions però que això no ha d’angoixar mentre es tinguin recursos per gestionar-ho, mentre el sistema sanitari aguanti i tenint en compte que ara se saben moltes més coses sobre com funciona la pandèmia que a mitjans del mes de març.

Sandra Castro ha remarcat que s’ha d’agrair l’esforç immens que estan fent tots els equips docents, els claustres, les direccions, els i les conserges així com la confiança de les famílies: “si en algun moment es pot parlar d’algun tipus de normalitat és avui que, finalment, els infants, després de sis mesos sense escola, poden tornar als centres”.

La regidora ha explicat que, en el cas de les professionals de les Escoles Bressol Municipals, s’estan fent adaptacions en els llocs de treball per evitar que les 5 persones -de 130 professionals- que presenten algun risc no hagin d’estar en contacte amb els infants. Per facilitar i fer més segur el retorn a les aules, l’Ajuntament ha ampliat espais per a vianants al voltant d’escoles i instituts així com el transport públic i la neteja.