Protocol general d’autorització de presència de públic a les instal·lacions esportives municipals a l’aire lliure

La Paeria actualitzarà la normativa cada 15 dies en funció de la situació sanitària a Lleida

La Paeria actualitzarà la normativa cada 15 dies en funció de la situació sanitària a Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha elaborat un protocol general d’autorització de presència de públic a les instal·lacions esportives municipals a l’aire lliure (camps de futbol, pistes de petanca, camp tir amb arc, circuits d’autocròs, motocròs i automodelisme, rocòdrom exterior, velòdrom, etcètera), seguint les recomanacions de les autoritats competents.

L’objectiu del protocol és donar a conèixer a tots els clubs i entitats esportives de Lleida les indicacions i normes a complir, per tal de poder celebrar les activitats esportives amb les màximes garanties de seguretat i higiene.

No s’autoritza la presència de públic en “entrenaments” (sí es permet l’entrada/ acompanyament d’esportistes i/o menors d’edat amb un adult fins on hi hagi el responsable del club: entrenador/a, assistent/a, delegat/a, coordinador/a, director/a esportiu/a, coordinador de seguretat i d’higiene, directiu/a, etc.).

En canvi, si s’autoritza l’accés a qualsevol persona com a públic en “competicions” (partits amistosos i/o oficials), respectant les indicacions i les mesures que s’implementen en aquest protocol.

El públic s’haurà de regir pels principis de responsabilitat, prudència i sentit comú i caldrà seguir, en tot moment, les següents mesures d’higiene i seguretat (en el cas del Camp d’Esports es disposarà d’un protocol específic).

- Mascareta (a partir dels 6 anys)
- Control de temperatura (responsable el coordinador de seguretat i d’higiene). En el cas que la temperatura sigui superior a 37’2 graus s’haurà d’abandonar la instal·lació
- Higiene de mans i desinfecció de calçat.
- Cal signar el document d’autoresponsabilitat (cada club l’haurà de disposar i facilitar a l’entrada).
- Caldrà mantenir sempre la distància de seguretat de 1,5m entre espectadors (sempre i quan no siguin de la mateixa unitat estable).

Els clubs hauran de seguir les següents normes i recomanacions:

- Hauran d’aportar el material necessari (termòmetres, dispensadors, gel, etc.)
- Hauran de fer un registre de nom i cognoms així com les dades de contacte de les persones que accedeixen a l’encontre com a públic. El club local ha de guardar aquest registre d’assistents així com la declaració responsable per un termini mínim de 30 dies naturals des de la data de l’esdeveniment, i estarà a disposició de les autoritats sanitàries en cas que sigui requerit com a conseqüència de positius en contagi per COVID-19.
Com a criteri general, el club sectoritzarà els espais on es podrà acollir públic.
- En els cas dels seients de les grades es delimitarà quins seients podran ser utilitzats i quins no. Ha d’haver 2 seients de distància entre el seient a ocupar
- En el cas del espais habilitats al públic que no siguin les grades/tribuna es delimitaran els punts on els espectadors hauran de romandre (separació de 1,5m).
- En partits en els quals participin menors d’edat es recomana que el públic es redueixi a un màxim d’un acompanyant per esportista.
- En la mesura del possible l’entrada a la instal·lació serà esglaonada per evitar aglomeracions i l’alta concentració de persones, tant dins com fora de la instal·lació
- Si s’assoleix l’aforament permès a les grades i el permès als altres espais sectoritzats/ habilitats al públic, el club ha de prohibir l’entrada de més espectadors.

Aquest protocol s’anirà revisant i actualitzant en la mesura que es rebin noves indicacions de les autoritats competents. En funció de la situació pandèmica a la ciutat de Lleida, la Regidoria d’Esports i Activitat física de l’Ajuntament de Lleida actualitzarà aquest protocol o flexibilitzant-lo si baixa el risc de brot i la taxa de reproducció i/o restringint-lo si augmenta el risc de brot i la taxa de reproducció. L’actualització es farà un cop cada 15 dies.